Марко Ђурић (Фото: Синхуа)
Политика Србија

ЂУРИЋ: Неистине НАТО су наставак насиља над Србима са КиМ!

Претећи тонови и неистине неименованих представника НАТО јесу наставак насиља које је над Србима са Косова и Метохије спроведено пре две недеље и недопустиво мешање у демократске процесе и настојања да се конфликти на западном Балкану превазиђу мирним путем, истакао је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Он је оценио да је мешање једне војне алијансе у спровођење и тумачење споразума које су Београд и Приштина постигли уз посредовање Европске уније, најблаже речено, непремерено, саопштила је Канцеларија за КиМ.

ЛАЗАНСКИ: Зашто је Русија тако хладнокрвна и смирена по питању Сирије?

– НАТО би, уместо што покушава да се меша у политичке процесе у једној демократској држави каква је Србија, требало да се мало боље стара о ономе што јесте у његовом мандату, а то је Резолуција 1244 Савета безбедности УН и безбедност неалбанског становништва на Косову и Метохији – поручио је Ђурић.

Он је додао да би „само у постапокалиптичном антиутопијском свету у коме ће нашим животима управљавити некаква глобална војна хунта“, поруке какве смо имали прилике да чујемо посредством анонимних извора у Бриселу биле у складу са политичком реалношћу и логиком.

(ВИДЕО) ХАОС У АМЕРИЦИ, ИМА И МРТВИХ Трамп јуче гађао Сирију, а већ данас му се небо свети!

– Заједница српских општина има да буде формирана сасвим у складу са договорима постигнутим уз посредовање ЕУ, а не према вољи анонимних извора из НАТО-а. Наравно да ће ЗСО бити финансирана и из Београда, јер то је један од исхода бриселског дијалога, и нема тог “анонимног извора“ који ће у кафанском разговору поништити све што је постигнуто у вишегодишњем политичком и дипломатском процесу, у којем је, још једном подсећам, посредник била ЕУ – истакао је Ђурић.

Он је, такође, цитирао тачку 17д споразума са Приштином, у којој се наводи да ће Заједница српских општина, између осталог, бити финансирана из: „прилога, бесповратних зајмова, донација, као и путем финансијске подршке других асоцијација и организација, домаћих и међунароодних, као и из Републике Србије…“

(ФОТО) ГАЊАЋУ ВАС ДО ПАКЛА И НАЗАД! Порука очајне мајке шокирала Србију: Дете ми је настрадало због хулигана!

Ђурић је упитао НАТО где је био пет година, колико захваљујући Приштини касни спровођење дела Првог бриселског споразума који се односи на Заједницу српских општина, и од када је тумачење међународних споразума и вршење притисака да се они измене у мандату те алијансе.

СРБИЈА УЗ СИРИЈУ: Заветници уручили писмо подршке Амбасади Сирије у Београду!

– Наравно да то није у мандату НАТО-а, али је зато у мандату НАТО-а одржавање поретка успостављеног Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, у којој нема такозваног независног Косова за које лобира анонимни извор из Брисела – каже директор Канцеларије за КиМ.

УМАЛО ДА САХРАНЕ ДРУГУ ЖЕНУ: Над отвореним ковчегом оплакивали баку, а онда су схватили да то није она!

Он је, на крају, „као протагониста догађаја на које је направљен осврт у разговору са анонимним извором“, истакао да мора да питам НАТО каква је сврха лажи да је прекршена процедура, јер је најава његовог одласка на Косово и Метохију послата касно, после радног времена, у 17 сати, иако је послата у 9:44 сати, као што се може видети из званичне кореспонденције.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СКОТ ТРАЖИ ОД ВУЧИЋА: Подржите нас

РУСИЈА: За Америку је боље да што пре почне да преговара са нама

(ФОТО) СПРЕМНИ ЗА АПОКАЛИПСУ: Ако почне Трећи светски рат, ова храна може да вам спасе живот!

СЕРИЈЕ КОЈЕ ДАНАС ОБОЖАВАТЕ РАЂЕНЕ СУ ПО ЊЕНИМ РОМАНИМА: Српска књижевница стекла је велику популарност, а ево зашто вест о њеној смрти нико није објавио!

Асад руским парламентарцима: Сиријци се више не боје НАТО-а

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat
25°
Sun