Економија Србија

„Дунав осигурање“ на Пољопривредном сајму нуди додатне попусте на премије осигурања

НОВИ САД, 11. мај – Штанд Компаније „Дунав“ на 86. Пољопривредном сајму, након свечаног отварања, посетили су данас министар пољопривреде,водопривреде и шумартва Бранислав Недимовић, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор Новосадског сајма Слободан Цветковић. Делегацију је испред Компаније „Дунав осигурање“ поздравио директор Региона Север Бранислав Трифуновић, са сарадницима.

Компанија „Дунав осигурање“ покренула је кампању „Мај – месец пољопривреде“, која траје до 31. маја, којом су предвиђене посебне погодности за осигуранике „Дунав осигурања“, који уговарају осигурање плодова, усева и животиња.

„Ове погодности пољопривредници могу остварити, не само на нашем штанду на Пољопривредном сајму, већ и на свим продајним местима, којих има преко 600 широм земље. Погодности се односе на правна и физичка лица, а тичу се додатног попуста од 10 одсто на премију осигурања плодова,усева и животиња“, рекла је директорка Филијале „Дунав осигурање“ Нови Сад Наташа Новчић Зубац.

Она је објаснила да у пракси цена осигурања усева зависи од много фактора, пре свих од врсте усева, учесталости падања града на територији где се усеви налазе, потом од очекиваних приноса и цене пољоприврдне културе.

„Просечна премија осигурања код ратарских култура је од 2.500 до 3.000 динара по хектару, на годишњем нивоу. Код поврћа износ премије износи од 40.000 до 50.000 динара, на годишњем нивоу, а код воћа, ако је у питању губитак квалитета, премија износи од 120.000 до 180.000 динара. До 31. маја, док траје кампања „Мај – месец пољопривреде“, ове цене ће бити додатно снижене за 10 одсто. Овде треба додати и мере државе, које пољопривредницима који осигурају своју пољопривредну производњу, обезбедјује субвенцију, односно повраћај премије у висини од 40 одсто вредности сваке полисе“, рекла је Наташа Новчић Зубац.

Она је напоменула да у одређеним крајевима Србије, попут Златиборског, Колубарског и Моравичког округа, где је производња воћа често изложена временским непогодама, држава враћа 70 одсто премије.

У „Дунав осигурању“ истичу да је изузетно важно осигурање пољопривредне производње, посебно на отвореном, као и информисање и едукација пољопривредника о значају осигурања.

„Та свест је данас на вишем нивоу, што је последица озбиљних климатских промена, али и чињеница да готово немамо годину са умереним климатским условима. Међутим, проценат осигураних површина је и даље низак у односу на праксу развијених земља. Као последицу имамо штете које су осигуравајуће куће платиле у претходној години, пре свега усева, која је на нивоу премија осигурања. Компанија „Дунав осигурање“, као највећа национална осигуравајућа кућа и с највећим тржишним учешћем у сегменту пољоприрведе, перманентно ради на едукацији пољопривредних произвођача широм Србије“, рекла је Наташа Новчић Зубац.

Новчић Зубац наглашава да су у „Дунав осигурању“ потпуно свесни значаја пољоприрведе као стратешке делатности привреде, те јој посвећују велику пажњу.

„У том смислу посвећени смо и едукациjи и креирању што бољих услова осигурања у области пољопиревде. Позивамо све наше садашње и потенцијалне клијенте да нас посете и на штанду Компаније “Дунав осигурање“, увере се и сазнају све информације о условима осигурања“, рекла је директорка Филијале „Дунав осигурања“ Нови Сад.

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon