WIKIPEDIA
Политика Србија

ДУХ ГАРИБАЛДИЈА РУШИ „НЕЗАВИСНО КОСОВО“ – Захтев Риму да повуче признање!

Истинска политичка и интелектуална елита слободарске Италије, Италије Ђузепа Гарибалдија, који је Србе сматрао "поносним народом", подигла је свој глас против међународног безакоња и глобалне неправде.

Москва обелоданила шта очекује од Брисела у вези са Косовом

Ових дана група виђенијих италијанских интелектуалаца на челу са двојицом почасних конзула Србије у овој земљи покренула је иницијативу да званични Рим повуче признање тзв. Косова.

(ШОК ФОТКЕ) ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА БОРА БРАНКО ПЕРИЋ (60) ЉУБИО МАЛОЛЕТНИЦУ У УСТА! Невиђени скандал тресе Бор, пала и оставка! А тек како је покушао да се оправда…

У апелу који је послат Доњем дому италијанског парламента наводи се да је Влада Републике Италије 20. фебруара 2008. године, мимо званичне законске процедуре и без консултација са опозицијом и стручном јавношћу, донела одлуку о признању „Косова“ као суверене и независне државе. Покретачи иницијативе упозоравају да је овом одлуком Италија погазила своју обавезу да ће поштовати територијални интегритет Србије и подржати само оно решење које у складу са Резолуцијом 1244 Косову пружа суштинску аутономију у оквирима Србије.

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ О НАПАДИМА НА ЊЕГОВУ ПОРОДИЦУ: Ја сам крив за те битанге! Никад нико у Србији није ухапшен због изговорене речи!

„Имајући у виду централну улогу Косова у развоју српске државне, културне и духовне мисли као и околности у којима је једнострано проглашена косовска независност сматрамо да је свако прихватање Косова као независне државе негација историјске и међународне правде.“, истиче се у поменутој иницијативи. Њени покретачи наводе да је у светлу најновијих тензија на Балкану стратешки геополитички интерес Италије стабилност у региону, а она је могућа само доследном применом међународног права и Резолуције 1244.

ШИПТАРИ СЕ МЕЂУСОБНО КОЉУ: У Аустрији нападнут и ,,недодирљиви“ Беџет Пацоли!

У апелу се наводи да тзв. Косово нема међународни легитимитет као и чињеница да државност Приштине сваким даном оспорава све више чланица УН.

„Стога предлажемо покретање свеопште парламентарне дебате о могућности преиспитивања италијанског признања тзв. Косова, а надлежне власти позивамо на јачање активизма италијанских војних, политичких и културних институција у циљу одбране права Срба и њихових културних добара на Косову и Метохији.“, закључују покретачи апела.

ФИЛМСКА ОСВЕТА РАДЕТА ЂУКИЋА Албанци су му убили ћерку, а онда је он решио да им пресуди! Отишао је у судницу, извадио пиштољ и кренуо да решета!

Након једанаест земаља које су повукле признање тзв. Косова, након Египта који је замрзнуо своје односе са овом творевином, након прошлогодишње одлуке да се и у Чешкој покрене иницијатива за повлачење признања нови удар на Приштину стиже и са Апенина. У европску јавност све се више пробија слика о Косову као леглу анархије и криминала, а Приштина за многе постаје главни реметилачки фактор на Балкану.

Чека нас тотални пакао: Изашла стравична прогноза за 2019. годину, погледајте какви временски шокови су пред нама!

Према мишљењу стручњака за међународне односе овакве иницијативе морају да буду подржане и од стране државног руководства Србије. Оне, како се истиче, отварају „додатне канале комуникације“ са евроскептичним властима у Италији и могу да послуже као згодна алатка у дипломатској борби Београда за повлачење признања.

(ВИДЕО) ТЕШКА НЕСРЕЋА КОД УМКЕ, ЗАТВОРЕН САОБРАЋАЈ КА ОБРЕНОВЦУ: Жена пешак погинула у близини фабрике картона, мушкарац тешко повређен

У закључку наводимо чланове Покретачког одбора иницијативе:

Проф. Стефано Пилото (Универзитет у Трсту), Стефано Верноле (новинар), Марилина Века (новинарка), Лорета Бађо (почасни конзул Републике Србије за регион Венето), Федерико Роберти (блогер „By bye Uncle Sam”), Андреа Тури (публициста), Леандро Кјарели (почасни конзул Републике Србије у Фиренци), проф. Алесандро Ди Мео (Универзитет Тор Вергата у Риму).

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Доказане малверзације: Јеремићев пајтос Патрик Хо проглашен кривим, ево колико година затвора га чека!

ПОКРАО БЕОГРАЂАНЕ И ИЗЛОЖИО ИХ ОПАСНОСТИ! Због Ђиласа би људи могли да изгоре!

Приштина тражи алтернативу за робу из Србије и БиХ

Русија прозрела акцију: АМЕРИКАНЦИ ВЕЖБАЈУ КАКО ДА ПОБЕГНУ!

ВУЧИЋ О ПРОДАЈИ ТВ Прва и О2 ТВ: Шолак и Ђилас су хтели медијски монопол!

ВУЧИЋ: Даћемо све од себе да сачувамо мир, али НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ПОГРОМ И ПРОТЕРИВАЊЕ НАШЕГ НАРОДА НА КиМ!

ДАЧИЋ: Ускоро мање од 100 земаља које су признале такозвано Косово!

Данас је велики чудотворац Александар Невски: Обавезно ово урадите ако желите здравље за вашу породицу!

Русија: А шта ако наше подморнице испливају на обали Америке

ВУЛИН ОДУВАО РАМУША: Војска Косова да иде у Сирију, па косовски Албанци су већ тамо као терористи ИД!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
-8°
4°
Mon
9°
Tue
9°
Wed
14°
Thu