Shutterstock
Друштво Србија

ДРВОСЕЧА ИЗ НОВОГ СЕЛА ПАО НА МОТОРНУ ТЕСТЕРУ! Повреде су биле толике да су му се ВИДЕЛИ УНУТРАШЊИ ОРГАНИ! Тако рањен пешачио је неколико километара… И поред свега ЛЕКАРИ СУ МУ СПАСЛИ ЖИВОТ

С. Ђ. (56) из Новог Села код Врњачке Бање, у петак се повредио у шуми изнад варошице Ушће док је секао дрва, тако што је пао на укључену моторну тестеру која је ушла унутар тела, тик поред срца и исекла га са стране.

Тако рањен пешачио је неколико километара кроз шуму, а онда је аутом одвезен до Ушћа, одакле су га пребацили у краљевачку болницу.

(ВИДЕО) ДАЧИЋ: РАЗГРАНИЧЕЊЕ ЈЕ САМО ВУЧИЋЕВА ИДЕЈА!

Само захваљујући уиграном тиму састављеном од, у том тренутку најбољих хирурга у Општој болници „Студеница“ у Краљеву, С. Ђ. је данас жив.

(ФОТО 18+) ГРАЂАНИ У ШОКУ: Усред бела дана оргијали у дечјем паркићу!

И чак више није ни на апаратима.

Овај дрвосеча се у петак налазио у шуми изнад Ушћа. Моторном тестером је секао стабла, али се онда у делићу секунде, оклизнуо и буквално „насадио“ грудима на моторну тестеру коју је укључену држао у другој руци. Она му је отворила грудни кош одмах испод срца и исекла га левом страном.

ОТАЦ МИ ЈЕ ТОГ ДАНА РЕКАО „НЕМОЈ, СИНЕ, НА БИСТРИЦУ, ЈОШ ЈЕ ХЛАДНА“, А ЈА САМ ИПАК ОТИШАО Исповест Богдана који је преживео пакао у Гораждевцу: Не боле ране, колико неправда! Не дао Бог никоме!

„Пресекао је плућну и срчану марамицу и повредио срчани мишић. Тако исечен је сишао до Ушћа, а за то му је требало сигурно два сата. Превезли су га до болнице у Краљеву и одмах је стављен на операциони сто. Али, радило се о веома тешкој повреди у близини срца, са којом се веома ретко сусрећемо у нашој болници“, прича Звонимир Веселиновић, начелник хирургије у Краљеву.

С. Ђ. је до Краљева већ био изгубио поприлично крви, али срећа је била да тестера није пресекла магистрални крвни суд.

(ВИДЕО) ОДСЕЦАЈУ ГЛАВЕ, ДИЛУЈУ И ПОДМИЋУЈУ: Ово су најопасније мафије на свету, а међу њима има и оних са Балкана

Колико је било опасно, говори чињеница да је грудни кош био толико исечен да су му се видели унутрашњи органи. С обзиром на то да се тако тешке операције не раде у Краљеву, окупљен је најбољи тим хирурга и овај мушкарац је оперисан у Краљеву.

„У тренутку када смо га ставили на сто, нисмо знали шта је све оштећено. Била би страшна грешка да је пацијент умро на путу до КБЦ у Крагујевцу. Повреде срца се јако ретко оперишу у краљевачкој болници, али то је била наша обавеза. Операција је трајала око два сата, а комплетно медицинско особље у операционој сали је радило максимално сконцентрисано да би га спасили. И успели смо“, прича Веселиновић.

(ВИДЕО) МИСТЕРИОЗНА СМРТ ТЕОРЕТИЧАРА КОЈИ ЈЕ МНОГО ЗНАО О НЛО: Повратио је 2 литра црне течности и умро, али је успео да пошаље последњи СМС мајци!

Како смо сазнали у Ушћу, С. Ђ. је као дрвосеча радио тог дана у шуми. Није познато како се исекао, али је невероватна ситуација да је човек све време био свестан.

(ВИДЕО) СВИ СУ ЈЕ ВОЛЕЛИ У БИВШОЈ ЈУГОСЛАВИЈИ: А онда је њену блиставу каријеру прерано прекинула смрт у 42. години! И данас сви плачу за њом

„Видело се да се ради о прекаљеном раднику, способном за тешке услове рада. То га је и одржало да не падне, и да стигне до наше амбуланте. Рекао нам је да 2-3 километра пешачио сам кроз шуму, па тек онда стигао до аута и човека који га је превезао до Ушћа. Имао је рану дужине двадесет центиметара широке око три центиметра. Чак је и део ребра исекао. Толико је била отворена да се видело како ради плућно крило док дише. Слика која се веома ретко виђа. Брзо смо га припремили за санитет и послали у Краљево“, прича Драгослав Дугалић, шеф амбуланте у Ушћу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЧЕДА НАПАО ЗАХАРОВУ: ОПТУЖИО ЈЕ ДА КОЧИ СРБИЈУ НА ПУТУ КА НАТО!

ЛАЗАНСКИ: После Крима сада и Каспијско море

ТУГА У КОВИНУ: Младић из Панчева ушао у воду и нестао! РОНИОЦИ НАШЛИ ТЕЛО У ЈЕЗЕРУ

Ирански верски вођа забранио преговоре са Америком

Провокација неће проћи: Како ће Русија одговорити на улазак америчког разарача у Црно море

(ВИДЕО) ЦРНОГОРАЦ ПРЕКО НОЋИ ПОСТАО ПЛАНЕТАРНИ ХИТ: Крстовићев промашај проглашен за највећи у историји! Нападач Зете после овог не сме да се појави на улицу!

(ФОТО) ОТВОРИО ДЕДИНУ ГАРАЖУ И ШОКИРАО СЕ: Годинама је тамо трунуло право богатство! Не зна шта ће с тим ЛУКСУЗОМ!

(ВИДЕО) ТУРЦИ ПАЛЕ ДОЛАРЕ! Изреволтирани Трамповом изјавом ЖЕЛЕ ДА УНИШТЕ АМЕРИЧКИ НОВАЦ!

Курир/Блиц

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
28°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri