pixabay.com
Спорт

ДРХТЕ МЕНАЏЕРИ И КЛУБОВИ! Кежменов сарадник све признао, развезаће језик о намештаљкама, прању новца…

Притиснут тешким оптужбама и доказима, српски фудбалски менаџер Дејан Вељковић одлучио је да призна све што зна, чиме би избегао 15 година затвора, али га чека казна до пет година затвора и новчана од 80.000 евра

НОВА ДРАМА ДАРКА ЛАЗИЋА: Лекари наложили певачу да хитно ослаби 40 КИЛОГРАМА! Ако не успе имаће озбиљне последице

Вељковић, који је иначе ухапшен у Белгији и коме је забрањено да ту земљу напусти, одлучио да, према речима његовог адвоката, постане сведок сарадник.

Он је, како пише данашња Политика, потписао тајни документ с тужилаштвом у Белгији, које води истрагу о прању новца, намештању утакмица и корупцији. Вељковић остаје осумњичени у поступку названом „Чисте руке“, али ће, према споразуму, испричати истражитељима све што зна о фудбалским малверзацијама и својој улози у томе.

ДАНАС ЈЕ АРАНЂЕЛОВДАН! Овај светац испуњава највећу жељу ако учините ЈЕДНУ ВАЖНУ ствар током дана!

– Као покајник, Вељковић је спреман на потпуну сарадњу. Схватио је да је погрешио и да ће постати највећа жртва и зато не жели више у томе да учествује. Задовољни смо споразумом, добар је за све – рекао је његов адвокат Крис Луикс белгијским медијима.

Медији преносе да ће Вељковић објаснити истразитељима читаву финансијску конструкцију по којој раде играчи, менаџери и клубови и у истрагу ће укључити нове особе. Одговориће и на питања о зарадама на трансферима појединих фудбалера, где се ради о огромном новцу.

(ВИДЕО) Милица Заветница говорила о уједињењу Србије и Црне Горе, па заплакала за микрофоном

Курир у данашњем броју, а бавећи се овом темом, подсећа да је трка с временом почела након хапшења најближих сарадника Матије Кежмана, а један од њих је управо Дејан Вељковић, уз Уроша Јанковића, који је ухапшен у Београду, те да је само било питање ко ће први да проговори.

Политика пише и о томе како је Вељковић провизије од продаје играча слао на рачуне у пореским рајевима. Тако је, наводи лист, са једног од својих рачуна подигао у Белгији ођедном чак 450.000 евра, а у званичним је папирима те године пријавио да му је укупан приход био 4.529 евра.

ОДБОРНИЦА ЗАВЕТНИКА У НИШУ СЕ ОДРЕКЛА ДНЕВНИЦЕ! ОСТАЛЕ СТРАНКЕ ЋУТЕ

У истрази је, како наводе белгијски медији, откривено да је имао овлашћења и на рачуне чланова своје породице, али и на рачуне тројице бивших фудбалера Милана Јовановића, Далибора Веселиновића и Ивана Обрадовића, те се сумња да је опрао милионе евра тако што је провизије слао на рачуне у пореским рајевима, попут Белизеа, а затим тај новац у малим узносима враћао у Белгију.

Истрага је дошла и до тога да је део новца склоњен на тајни рачун у Београду, поред 30 рачуна које је имао у Белгији.

(ФОТО) БРИТАНСКИ НОВИНАР БРУТАЛНО РАЗВАЛИО И ЛОНДОН И ШИПТАРЕ: Како Косово да буде примљено у Интерпол када је легло криминала?!

Овакав преокрет, пише Политика, није неочекиван у истрази која је кренула спектакуларним хапшењем више десетина људи, менаџера, председника клубова, фудбалских судија, новинара, чак и Вељковићеве девојке, а сада остаје да се види које тајне ће он открити тужилаштву и да ли ће са собом повући још неке људе из света фудбала.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МАКРОН УПУТИО ПИСМО ВУЧИЋУ: Наше братство по оружју нека буде основ за стратешко партнерство Србије и Француске!

Католичка црква мења текст молитве „Оченаш“

(ВИДЕО) НАЈНАПРЕДНИЈИ РУСКИ БОРБЕНИ АВИОНИ ЧУВАЈУ НЕБО ИЗНАД СИРИЈЕ: Сада је откривено зашто их је Москва послала баш у ту земљу

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) СНИМАК КОЈИ ЈЕ ЗАПРЕПАСТИО СРБИЈУ: Самоубица скаче пред точкове градског аутобуса, осим возача сви остали се праве ДА СЕ НИШТА НИЈЕ ДОГОДИЛО

Танјуг

Оставите коментар