Printscreen
Политика Србија

ДРЕЦУН ШИПТАРИМА: Кога ћете ви да хапсите?

Председник скупштинског Одбора за КИМ Милован Дрецун изјавио је данас да формирање Заједнице српских општина, коју су започели представници 10 општина, није противправно већ је у складу са договором који је постигнут у Бриселу

ПРИШТИНА ПРЕТИ ХАПШЕЊЕМ СРБА уколико буду формирали ЗСО!

Дрецун каже да је српска страна не жели више да буде „замајавана“ разноразним новопостављеним препрекама и да тражи формирање ЗСО.

ЕВО ЗАШТО ЈЕ РОСУ ОБИЧНА НАОРУЖАНА БАНДА А НЕ ОЗБИЉНА СПЕЦИЈАЛНА ЈЕДИНИЦА: Откривамо вам пет кључних грешака које су направили!

Потпуном блокадом брислеског процеса у делу који се односи на формирање ЗСО, Српска листа је, каже, принуђена на овакав потез, нарочито после бруталне и терористичке акција, односно напада на српско становништво.

10 СРБА УЧЕСТВОВАЛО У ХАПШЕЊУ ЂУРИЋА! Одрадили прљав посао, ОДАО ИХ АЛБАНАЦ!

– Нема више обећања, наговештаја о изради Статута и остало. Хоћемо Заједницу српских општина. Без тога је беспредметно разговарати о процесу нормализације. Ако они неће да је формирају, Срби имају пун легалитет и легитимитет да формирају ЗСО – рекао је Дрецун новинарима у парламенту.

Састанак у Митровачком двору – постављена табла ЗСО: Нека нас хапсе, ако могу све!

Он је казао да је Срби неће формирати на основу сопствене воље, већ на основу споразума који је постигнут између Београда и Приштине.

На споразуму, како истиче, стоји потпис албанских представника из Приштине.

– На основу тог договора који дефинише како ће изгледати ЗСО представници 10 локалних самоуправа су изабрани да формирају ЗСО. Шта је ту противправно и незаконито, па Приштина прети хапшењем? Кога ћете да хапсите? Оне које је народ изабрао на изборима које сте ви расписали. То ће обесмислити и изборе и демократију – каже Дрецун.

Он је поручио да Приштина не сме да прети Србима који ће формирати ЗСО, те да треба само да уради оно што је њена обавеза, а то је да ЗСО уведе у правни поредак.

– Наш позив је дајте да се све ради мирно, ако ви хоћете насиље, и КФОР не буде у стању то да заустави, као што Еулекс није хтео да заустави, онда ће држава Србија да спречи било какво насиље над Србима – поручио је Дрецун.

Вучић поручио да је војска спремна да уђе на Косово и одложио предлог за решавање проблема! Нови датум је…

Каже да Србија предузима снажне дипломатске активности да предупреди Приштину у евентуалним таквим корацима.

– На Бриселу и Вашингтону је да схвате тежину речи коју им упућује председник Републике и да Приштину натерају да се рационално понаша, да не посеже за насиљем. Они (Приштина) могу да изазову насиље, али је питање последица – рекао је он.

Прва реакција Харадинаја на формирање ЗСО

Дрецун каже да је најважније да дипломатске активности Србије уроде плодом и да они који могу да изврше притисак на Приштину, да је зауставе у даљим намерама.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТЕМА ДЕШАВАЊА НА КОСОВУ: У току телефонски разговор Вучића и Путина

То је то?! Ево на основу чега је Британија објавила дипломатски рат Русији

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ ОЦА КОЈЕМ СУ ОТЕЛИ ЋЕРКУ У ПОРОДИЛИШТУ: Прогласили је мртвом, а после 19 година ју је пронашао, а онда је уследио још један ШОК!

НОВАЦ „ЗЕМУНАЦА“ ЗАКОПАН У ТЕГЛАМА?

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat
24°
Sun