Милован Дрецун, Printscreen YT
Политика Србија

Дрецун открио делове поверљивог извештаја: Официри ОВК знали за трговину органима, преносили делове тела на аеродром!

Председник Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун представио је поверљиви, до сада необјављени извештај, у којем осам Албанаца, припадника тзв. ОВК, сведочи о трговини органима на Космету.

(ВИДЕО) ТЕШКА НЕСРЕЋА КОД УМКЕ, ЗАТВОРЕН САОБРАЋАЈ КА ОБРЕНОВЦУ: Жена пешак погинула у близини фабрике картона, мушкарац тешко повређен

– Имамо извештај који је означен као поверљив материјал, није за јавност, информација је предмет новинарске дискреције. Тај извештај је из октобра 2003. године. Ради се о садржају посете шефа одељења за истраге Хашког трибунала, Патрик Лопез Терез и његовог састанка са директором одељења за правду Унмика – рекао је Дрецун.

Гостујући на РТС-у, он је казао да се у извештају наводи сведочење осам Албанаца, припадника тзв. ОВК, који „знају целу причу“.

Данас је велики чудотворац Александар Невски: Обавезно ово урадите ако желите здравље за вашу породицу!

– Овај уводник је базиран на интервјуу са осам сведока, сви редом су Албанци са Косова и из Црне Горе који су служили у ОВК. Четири сведока су директно учествовала у транспорту најмање 90 етничких Срба и других у илегалне затворе у централној и северној Албанији. Тројица од њих су испоручивали заробљенике у кућу-клинику јужно од Бурела. Два сведока тврде да су учествовала у транспорту делова тела и органа на аеродром „Ринас“ у близини Тиране – рекао је Дрецун.

Мађарска шаље војску на Косово!

– Према свим нашим сазнањима, сви транспорти и “хирушке“ процедуре су извршаване са знањем и учешћем средњих и виших официра ОВК, као и лекара са Косова и из иностранства. Ту операцију су активно подржавали људи из састава албанске тајне полиције, под контролом, у то време, бившег премијера Салија Берише – пише у поверљивом извештају који је Дрецун прочитао.

Упитан постоји ли могућност да се овај извештај размотри и да се нешто догоди у случају „Жута кућа“, Дрецун каже да је предмет илегалне трговине органима саставни део извештаја Дика Мартија, на основу којег је формирано Специјално тужилаштво за злочине ОВК.

(ВИДЕО) ТЕШКА НЕСРЕЋА КОД УМКЕ, ЗАТВОРЕН САОБРАЋАЈ КА ОБРЕНОВЦУ: Жена пешак погинула у близини фабрике картона, мушкарац тешко повређен

– Та трговина органима мора да буде предмет интересовања специјализованог тужилаштва и они свакако раде на томе. Мора да буде, она је један од носећих елемената – рекао је Дрецун.

Подсетио је да Дик Марти идентификује илегалну трговину органима и дреничку криминалну групу Хашима Тачија као оне који су најодговорнији за злочине.

(ВИДЕО) ЗВАЛИ СУ ГА РУСКИ РАМБО, НЕУСТРАШИВО ЈЕ БРАНИО КОСОВО: Примао метке за своје људе, ликвидирао терористе и уништавао им базе! ПРЕЖИВЕО СВА РАТИШТА, А ЕВО КАКО ЈЕ СКОНЧАО

– Морамо да очекујемо и да инсистирамо да као држава све урадимо да се они што пре нађу на оптужницама. Време цури. За највише неколико месеци они ће донети одлуку да ли да подижу оптужнице или да одустану од њих. То је период у којем морамо да уложимо додатне напоре како бисмо их снабдели са што је могуће више доказа да нам се поново не деси ово. Овде имате осам сведока, нико ништа не предузима. Карла дел Понте тек годинама касније објављује ту причу у књизи, а ја је питам зашто нисте кад сте имали осам сведока. Ево доказа да сте имали. Зашто нисте створили предмет и почели процесуирању – упитао је Дрецун.

ВУЧИЋ: Даћемо све од себе да сачувамо мир, али НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ПОГРОМ И ПРОТЕРИВАЊЕ НАШЕГ НАРОДА НА КиМ!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЛИН ОДУВАО РАМУША: Војска Косова да иде у Сирију, па косовски Албанци су већ тамо као терористи ИД!

(ФОТО) УЖАС У ЛЕСКОВЦУ: Жена се бацила под воз, полицајци скупљају РАСКОМАДАНО ТЕЛО

(ВИДЕО) БОСАНАЦ ОБОРИО СВЕТСКИ РЕКОРД За само 25 секунди ГЛАВОМ РАЗБИО 90 БЛОКОВА

(ВИДЕО) ПАКЛЕНО ЛЕТО ЈЕ ИЗА НАС, А СЛЕДИ НАМ ЈОШ ГОРЕ Забрињавајућа прогноза за 2019. годину! ЕВО КАКВА НАС ГОДИНА ЧЕКА!

Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
18°
Sat
19°
Sun
21°
Mon
19°
Tue