Printscreen
Политика Србија

Дрецун: Ослобађајућа пресуда Мишковићу није добра порука

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је за РТС да одлука Апелационог суда о правоснажном ослобађању Мирослава Мишковића оптужби да је оштетио путарска предузећа, није добра порука и изразио наду да ће она у коначној форми бити другачија.

Милован Дрецун истиче да је потпуно изненађен оваквим понашањем суда.

„Не желим да се мешам, али мислим да то није добра порука, да морамо да имамо потпуно другачије понашање, одговорност оних који су дужни да спроводе закон посебно оних који треба да санкционишу оне који крше закон“, рекао је Дрецун.

Он је навео да ако немамо тај уређен систем онда нећемо имати очекивани развој и побољшање услова живота и додао да разуме оправдано љутиту реакцију председника Вучића.

Према његовим речима, утицај тајкуна на државу у периоду пре доласка СНС на власти био је огроман.

„Они су креирали курс динара, утицали на доношење закона, економска кретања, а зарад повећања свог личног богатства. Било је крајње време да се стане томе на пут и пошаље снажна порука од стране државе и покаже да тако више не може“, навео је Дрецун.

Међутим, како је додао, изгледа да покушај снажне реформе друштва и државе, стварање повољнијег амбијента за економски развој, не прате на одговорајући начин одређени судови односно појединци у судовима и тужилаштвима.

„То значајно успорава реформе које покушавамо да спроведемо веома интензивно, чини ми се да у том правцу иде и ова одлука и надајмо се да ће она у коначном бити другачија“, поручио је Дрецун.

Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио власника „Делта холдинга“ Мирослава Мишковића оптужби да је оштетио путарска предузећа, док је укинуо део првостепене пресуде којом је био осуђен на пет година затвора и осам милиона динара због оптужби да је помогао сину Марку у утаји пореза.

Суд је правоснажно ослободио оптужби и Марка Мишковића, Мила Ђурашковића и остале окривљене за злоупотребе са путарским предузећима.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ево шта је председник Вучић рекао о пресуди Мишковићу

Пут ислама: Русија у борби за Исток (исламски традиционализам против исламског глобализма)

Хрватски сабор оптужује Србију за агресију?

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
29°
Sat