Printscreen
Политика Србија

Дрецун: Изетбеговић није дорастао ситуацији

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун каже да је изјава бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића, да се нада да ће БиХ признати Косово, показала да је он политичар који није дорастао ситуацији и да није окренут будућности.

„Остао је заробљен у рату, у прошлости коју је дефинисао његов отац са својим циљевима. То је виђење БиХ у којој нема српског народа или је он требао да буде другоразредан. То српски народ није прихватио“, нагласио је Дрецун за РТС.

(ВИДЕО/ФОТО са места несреће) ИСПОВЕСТ ОЦА СТРАДАЛЕ ШАМПИОНКЕ СРБИЈЕ: Мислио сам да имам ПРВЕНСТВО ПРОЛАЗА, а онда је НАЛЕТЕО КАМИОН, глава моје девојчице је била смрскана!

Он је додао да су такви политички циљеви Алије Изетбеговића довели до рата и поручио Бакиру Изетбеговићу да уколико жели да буде политичар мира, да гради будућност, „мора да има визију, мора да буде спреман на компромис, на дијалог, мора да буде искрен, посвећен“.

Дрецун је појаснио да Србија, посебно председник Александар Вучић, улаже напор да се односи између Срба и Бошњака стабилизују, да се стварају услови за искрено помирење,али то није могуће ако се само говори да је једна страна чинила злочине, а не признаје се шта је радила друга страна.

ОВО СТВАРНО НЕМА НИГДЕ, ОСИМ У СРБИЈИ: Ко год је прошао овом улицом остао је у ШОКУ! (ФОТО)

„Изетбеговић би могао да призна Косово као неку државу, ако нема Републике Српске у том Дејтонском оквиру. Он овим гура Републику Српску из Дејтонског оквира. Република Српска то неће дозволити“, нагласио је Дрецун.

Говорећи о положају Бошњака у Санџаку он је истакао да се заборавља да тамо живи велики број српског становништва и да Бошњаци могу свој положај да унапреде у интензивној сарадњи са Владом Србије у Београду.

(ВИДЕО) ЈЕЗИВО ПРОРОЧАНСТВО СЕ ОСТВАРИЛО: За ноћ језеро је убило 1.700 људи, падали су мртви за неколико минута!

„Србија улаже значајна средства у развој те области. И Турска се доста ангажује, али у договору са Србијом. Мислим да су то поруке које стабилизују регион“, закључио је он.

Извор: РТС/Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

На овим локацијама у Србији сви траже благо Немањића: Закопано је дубоко, а наводно је сандук с ћилибарима нашла и УДБА!

Селаковић: Опасне изјаве Изетбеговића

(ВИДЕО) КОНЦЕНТРАЦИЈА АМЕРИЧКЕ ВОЈНЕ МОЋИ: Три носача авиона са пратећом флотом, ЗАТАЛАСАЛА ЗАПАДНИ ПАЦИФИК

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat