Foto: Pixsell
Регион

Драматични снимци из Хрватске: Град под водом, ванредно (ВИДЕО)

Након снажног невремена које је јуче захватило делове Хрватске у Нину је проглашена ванредна ситуација, а јутрос је у град стигла амфибија која прегледа терен.

Како јавља америчка, ЦИА телевизија Н1, на подручју града Задра 70 тимова ватрогасаца и хрватске војске црпе воду из поплављених објеката на задарском подручју.

Црпљење воде је трајало целу ноћ, а осим утврђених штета у задарској Општој болници, бујична поплава привремено је обуставила рад уређаја за прочишћавање отпадних вода.

Начелник ватрогасне службе Жељко Шоша казао је у разговору за Радио Задар како се тренутно вода испумпава на 20 локација у Задру

„Јутро је много боље него што је био јучерашњи дан, будући да није било нових падавина. Тренутно се испумпава на двадесетак локација. На подручју Града Задра 70 тимова ватрогасаца и војске целу је ноћ црпило поплављене објекте. Најважније је да смо решили болницу. Ако буде потребе, ићи ћемо опет“, казао је Шоша, који се задарском радију јавио из Катедрале Св. Стошије која је такође поплављена.

„Због великих поплава насталих кишним невременом, молимо све грађане да уколико не морају, не излазе из својих домова и избегавају коришћење улица због сопствене сигурности. Све службе су на терену и раде све што је у њиховој моћи да би се стање чим пре нормализовало“, известили су из управе града Нина, преноси загребачки портал „Индекс“.

Додали су да данас неће бити наставе у ОШ „Петар Зоранић“, да неће радити ни вртић у Нину, а грађанима који живе на подручју старог језгра Града Нина препоручује се да не пију воду из славина.

Извор: Б92

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Сирија: Остало окупирано још 15 одсто територије

Турска купује систем С-400 од Русије

Додик: Декларација у парламентима Српске и Србије у новембру

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
1°
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
18°
Mon