Регион

ДРАМА У САРАЈЕВУ: Пуцњава и бекство затвореника, полиција у филмској потери

Амел Сејфовић побегао из Казнено-поправног затвора у главном граду БиХ и при томе пуцао из пиштоља. Полиција у потери за бегунцем, кога је испред затвора чекао саучесник на мотоциклу.

,,На терену су све расположиве снаге МУП-а Кантона Сарајево и предузимамо све да пронађемо Сејфовића. КПЗ Сарајево, из којег је побегао Сејфовић, није под нашом надлежношћу“, рекао је за Аваз министар МУП-а КС Ведран Мулабдић.

Мулабдић је навео да су у затворима за безбедност задужени чувари, а који су под надлежношћу Федералног министарства правде, као и сви затвори у Федерацији БиХ.

Додао да припадници МУП-а КС предузимају све да се Сејфовић што пре пронађе и ухапси.

Како истиче Аваз, Сејфовића је испред затвора на мотоциклу чекао саучесник са којим је побегао.

Амел Сејфовић, извор: facebook.com

Портал Кликс преноси да је Сејфовић био оптужен за покушај убиства Давора Милића, припадника Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, 23. октобра 2009. године, а већ тада је био добро познат полицији.

Током извођења доказа на суђењу, тужилац је прочитао и копију мејла којег је Сејфовић 9. новембра 2009. године послао тадашњем комесару МУП-а Кантона Сарајево, претивши му ,,да ће бити приморан да их побије све“.

Сејфовић је такође био међу групом оптужених за пљачку Рајфајзен банке у сарајевском насељу Илиџа 5. новембра 2015. године, када је погинуо бициклиста.

Приликом пљачке Сејфовић је са саучесницима ударао раднике и натерао их да отворе сефове. Због тога су неколико дана пре акције купили аутомобил и панцире.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Патријарх Иринеј отворио Предшколску установу ,,Патријарх Павле“ у Источном Новом Сарајеву

Србија може да добије битку против уласка Косова у Интерпол

Савет безбедности у понедељак о Северној Кореји

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
26°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
32°
Sun