Foto: Facebook Printscreen
Друштво Србија

ДРАМА СРПКИЊЕ ЉИЉАНЕ У БЕЛГИЈИ! СА ДЕТЕТОМ ПРЕЖИВЕЛА ПРАВУ ТОРТУРУ НА ПУТУ ЗА ХОЛАНДИЈУ: Са бебом од 9 месеци стрпали је у центар за мигранте?! ЧЕКА ДЕПОРТАЦИЈУ, а разлог…

Љиљана Алексић Мохарић и њена беба преживели су стрес на путу до њеног брата у Холандију. У Белгији јој узели мобилни и документацију и одвели међу азиланте.

Расветљено убиство: Ево због чега је убијен ММА борац Радош Јоксимовић (27)

Љиљана Алексић Мохарић (37), држављанка Србије, доживела је непријатно искуство када ју је на путу за Холандију, где је у понедељак са деветомесечном бебом кренула у посету брату који тамо живи, на аеродрому у Белгији, на коме је преседала, зауставила полиција.

Наиме, иако је имала сву неопходну документацију, на изласку са аеродрома полиција је затражила да им покаже колико новца има код себе, а када је рекла да поседује неколико стотина евра, саопштили су јој да морају да је депортују назад, јер то није довољна сума за боравак у тој земљи, пишу Вечерње новости.

(ВИДЕО) МЛАДЕН (32) И АЛЕКСАНДАР (31) ПОГИНУЛИ У СТРАВИЧНОЈ НЕСРЕЋИ У АМЕРИЦИ! Камионџија изгубио контролу па ударио у други камион и ЗАПАЛИО СЕ!

– Кренула сам за Белгију из Подгорице, јер је то био најповољнији лет. Када смо слетели на аеродром где ме је чекао брат и одакле је требало да отпутујемо за Холандију, гранична контрола нас је зауставила, прегледала пасоше и рекла да беба и ја морамо да имамо суму од 40 евра по дану, што је за планирано време боравка више од 1.000 евра, без обзира на то што је Белгија само транзитна земља. Када је брат видео да нас нема, питао је о чему се ради и понудио да плати, али му нису дозволили.

ФАТАЛНА ФРИЗЕРКА ИЗ СВИЛАЈНЦА ЈЕ МОНСТРУМ! Мужа варала, једног швалера тукла, другог БРУТАЛНО УБИЛА!? Цео град знао шта се дешава

Posted by Ljiljana Aleksic Moharic on Monday, 15 August 2016

Одузели су ми мобилни телефон и документацију и одвели бебу и мене у миграциони центар. До сутрадан нисам могла да се чујем ни са ким. Не могу да вам опишем ту трауму – испричала је Љиљана, која у миграционом центру већ четири дана чека да буде депортована.

ВЕЉКО РАЖНАТОВИЋ ПОСТАО ГЛУМАЦ! Цецин син снимио филм

Она појашњава да је њен брат одмах контактирао са Амбасадом Србије и да су њени представници понудили да је депортују до Београда, међутим, речено им је да она и њена беба морају бити депортоване у земљу из које су долетеле, што је у овом случају Црна Гора. Први лет за Црну Гору је тек у четвртак, а Љиљана и њена беба све време бораве у Центру за мигранте.

Ставка о поседовању новца и услови боравка у Белгији описани су на сајту Министарства спољних послова Србије, па се апелује на грађане да се пре пута добро распитају о њима, јер Љиљанин случај није усамљен.

(ВИДЕО) ХАОС У БАЊА ЛУЦИ – ПОЧИЊЕ ОБОЈЕНА РЕВОЛУЦИЈА?! ОКУПЉАЈУ СЕ ИСПРЕД МУПА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!

– Због грађана који подносе захтев за азил, донекле је пооштрена контрола на аеродромским граничним прелазима. Уколико се долази у посету рођацима, потребно је имати оверено позивно писмо и 38 евра по дану боравка. Полиција не прихвата гаранције у новцу који рођаци донесу и покажу. У таквим случајевима ни интервенција амбасаде не помаже, а банкарске картице се не прихватају као доказ о поседовању новца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ИСКОРИСТИТЕ ДАН! Данас топло и сунчано, али већ од викенда ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ!

Ове бубе су окупирале Србију, али НИПОШТО НЕ СМЕТЕ ДА ИХ УБИЈАТЕ!

УХАПШЕН ЈЕДАН ОД ВОЂА КАВАЧКОГ КЛАНА: Са лажним португалским документима крио се у Бугарској

ЕКСКЛУЗИВНО Израелски обавештајац: Русија ће ограничити могућности Израела над Сиријом

Kurir.rs/Večernje novosti

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
23°
Sat