Србија Хроника

ДРАМА НА ВРАЧАРУ, СТАКЛО ПРЕСЕКЛО ДЕЧАКУ (11) АРТЕРИЈУ: Бјела га одмах стрпао у кола и кренуо у Тиршову! МИНУТИ ДЕЛИЛИ МАЛИШАНА ОД СМРТИ!

Хвала свима који су се затекли да помогну мом детету, надасве Драгану који је нашег Лава одмах одвезао у Тиршову, иначе би искрварио и изгубили смо га!

Тим речима се захвајује Весна Томић, мајка Лава (11) коме је стакло са улазних врата пресекло артерију на руци, а у помоћ му је притекао славни глумац и редитељ Драган Бјелогрлић.

У ,,Москви“ одржана дебата о одбрани Косова и Метохије!

Наиме, Лав и његов брат близанац Вања у петак око 13.20 часова кренули су у школу из дома у Улици Светозара Марковића.

„Лав је остао да закључа улазна врата, а ја сам мало одмакао. Дозивао ме је. Рука му је била сва крвава“, прича Вања, погледа упртог у земљу.

Разбијени и црвени комади стакла спали су са старих улазних врата која деле дворишну зграду од главне и Лаву су пробили руку. Вања му је одмах притисао руку изнад ране и повео га у оближњи кафић да потражи помоћ. У невољи за коју њихове године нису биле спремне стигла је још једна помоћ – испред дечака се нашла најпре њихова сад већ бивша учитељица Јелена Николић.

(ВИДЕО) ТЕКСТ ИНДИЈАНСКОГ ПОГЛАВИЦЕ УЗБУРКАО ЈАВНОСТ НА ЗАПАДУ: “Србија је лекција модерном свету”

„Чула сам дечији врисак, окренула се и видела своје старије ђаке – Вању, прекривеног крвљу, и Лава, кога нека жена хвата за руку,а из ране све шикља. Унели смо Лава у кафић, а жени која се представила као докторка дала сам свој шал да га њиме подвеже испод рамена. Рекла ми је да му не дзволим да заспи. Дете ме је слушало, реаговало на мој глас. Ужасно много крви је прскало на све стране“, каже учитељица Јелена.

Већ је прошло 15 минута, а Хитна није успевала да се пробије до кафића у коме се драма одвијала.

„Изашла сам испред кафића где је Вања плакао. Рекао ми је да ће му брат умрети. Окренула сам се и видела да на вратима кафића стоје глумци Драган Бјелогрлић и Гордан Кичић. Истог трена изашла је и докторка са Лавом и рекла да више нема времена“, прича Јелена.

СУБОТИЧАНИ У ШОКУ! ГДЕ ЋЕ ТИ ДУША, ИДИОТЕ: Лажни Деда Мраз ВАРАО НА ПРИЛОЗИМА ЗА ДЕЦУ ОМЕТЕНУ У РАЗВОЈУ!

Питање на чију одговорност ће се возити дете у болницу више није имало смисла постављати.

„Драган је рекао: „Мени не пада на памет да чекам Хитну помоћ, ми дете губимо.“ У аутомобил су ушли Лав, лекарка, нека жена и он“, каже Јелена са којом је тада остао Кичић и покушавао да утеши Вању.

Мајка Весна, потпуно избезумљена, већ је била код Цветног трга када су се глумчева кола зауставила испред ње.

„Видела сам моје дете, чију је умотану и црвену руку некqа непозната жена држала у ваздуху, стискајући је свом снагом. Лав је полако падао у неку врсту делиријума. Бјелогрлић нас је возио у Тиршову, нас непознате људе, а ми нисмо били његова мука. Када смо тамо стигли, излетео је из аута, упао на шалтер и рекао: „Морате одмах ово дете да погледате“. Погледом ми је поручио: „Ја не знам како више да помогнем, реците ми како још да вам помогнем“. Не могу то да вам објасним“, каже Весна за Блиц.

Особље у Тиршовој је брзо реаговало.

(ВИДЕО) БАБА ВАНГА ЈЕ ВИДЕЛА БУДУЋНОСТ: У 2018. години два догађаја ће променити свет!

„Лав је одмах био у сали. Расекао је артерију од лакта до шаке леве руке, све до кости. Већ му је помодрела рука. Лекар нам је рекао да је само још 5 минута протекло, он не би преживео. Изгубио је превише крви“, каже Весна.

Како су лекари рекли родитељима, рана је санирана и они верују да ће млади организам успети да се опорави.

„Њихова хуманост је спасла моје дете. Ти људи који су се нашли баш у то време и баш на том месту… Лавова учитељица, непозната лекарка и надасве Драган Бјелогрлић, који је моје дете одвезао у Тиршову. Да је чекао, ми бисмо Лава изгубили“, додаје Весна.

Лава ће до празника пустити кући, како би Нову годину дочекао са најмилијима.

Бјелогрлић: Свако би тако поступио!

КРВАВИ ЉУБАВНИ ТРОУГАО НА МИЉАКОВЦУ! Монструм се сам предао полицији, ТВРДИО ДА НЕМА ВЕЗЕ СА ЗЛОЧИНОМ!

Пред поменутом сценом, многи би остали слеђени од страха, док је Бјела одмах решио да помогне, причале су комшије. Међутим, скромни глумац само је кратко прокоментарисао:

Рећи ћу само да се то догодило. Сматрам да би свако нормалан поступио на исти начин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОПОВИЋ СА ИЗРАЕЛСКИМ МИНИСТРОМ: Јачамо сарадњу у области иновација и технолошког развоја!

Неђо Трнинић: Кинези хоће да граде све путеве у Српској!

ДАЧИЋ: О београдским изборима прво ћемо разговарати са СНС

Извор: Блиц/Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
27°
Wed
30°
Thu
31°
Fri
26°
Sat