Printscreen
Политика Србија

Досовци бране Зорану Михајловић

У последње три године у прорежимским медијима Зорана Михајловић рушила Вучића, учествовала у државним ударима, радила против интереса Србије. Без обзира на све то она је други или трећи најутицајнији политичар у Србији.

Зашто се таблоиди обрушавају на Зорану Михајловић и да ли она заиста сарађује са Демократском странком како пише у данашњем издању једне дневне новине? О овоме коментаришу генерал Срето Малиновић из Демократске странке и Ђорђе Вукадиновић, члан посланичког клуба „За спас Србије – Нова Србија“.

Малиновић: Зорана је показала да се уме носити са таблоидним натписима

– Опет нека унутрашња престројавања? Забавно, као у турским серијама. Биће тога још, а зашто баш гђа Михајловић, имам неко своје виђење: Наиме, снагом своје личности, образовањем и интегритетом госпођа Зорана Михајловић се наметала као најбоље решење за Премијерку. То се није десило иако неколико година знатно одскаче од просечности кадрова којима је затрпавана Влада РС! Могуће да је као таква постала сметња и трн у оку окружењу које није дорасло ни њој, ни функцијама које обављају. Зато не изненађују бомбастични текстови којима је, у недостатку афера, повремено настоје дискредитовати интересне групе из редова власти. Могуће је и да због, мој је утисак, недостатка политичког ауторитета и талента за руковођење Владом актуелне премијерке долази до неспоразума у чијем фокусу је гђа Михајловић. Тако би ово „епохално откриће“ о колаборацији са ДС за рушење Владе могло бити опробани рецепт пацификације непоћудних елемената. Но, Зорана је већ показала да се уме носити се са таблоидним написима иницираним из њеног окружења. Сутра је нови дан.

Вукадиновић: Вучић хушка своје талибане на Зорану

– Зорана Михајловић већ дуго служи као дежурна мета напада појединих напредњачких колега у једном делу СНС-ових медија. Више пута се спекулисало, а и Вучић је слао такве сигнале преко својих чауша, да неће бити члан Владе, а она је увек остајала. Зорана Михајиловић се од већине својих страначких колега разликује и по капацитетима, и по нескривеној амбицији и томе што нема радикалско порекло. Мислим да Вучић хушка своје талибане и део патриотског јавног мњења на Зорану као на „страни елемент“ – као што је раније хушкао Зорану на Томислава Николића – а онда ће да је млако и тобоже брани. Претпостављам да се он у европским круговима жали на те своје таблоидне талибане, правдајући се како мора да их држи због свог „проруског и националистичког“ бирачког тела. С друге стране, Вучић својим талибанима сигурно говори како мора у Влади да држи мрску Зорану, као и Вујовића, да би задовољио странце и ММФ. Укратко, одређени сукоб сигурно постоји, али ту у великој мери има и Вучићевог спина и манипулације, да се јавност бави тим њиховим унутрашњим односима, аферама и свађама, а да онда он као неко божанство мири и арбитрира између завађене браће.

Извор: Правда

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ђукановић одувао Михајловићеву: Радиш против Владе, поднеси оставку

Новости: САД и НАТО у Србији спремају антируски десант

(ВИДЕО) СНИМАК НАПАДА НА ПОЛИЦАЈЦА У НОВОМ ПАЗАРУ! Из чиста мира пуцао с терасе кафића на полицијску патролу!

Појавило се МИСТЕРИОЗНО СТВОРЕЊЕ након урагана (ФОТО)

Додик: Немири у скупштини увод у македонски сценарио

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
19°
Sun
19°
Mon
12°
Tue
10°
Wed