Фото: Риа Новости
Друштво Србија

ДОКУМЕНТ ИЗ РАМБУЈЕА открива шта је нуђено Приштини, ово је била Слобина последња порука Западу!

Понуда је глатко одбијена.

Шест дана уочи бомбардовања Слободан Милошевић је понудио најширу могућу аутономију за све националне заједнице на киМ, али је та понуда глатко одбијена.

УЖАС НА ОНКОЛОГИЈИ: УМИРУ ГЛАДНИ, БЕЗ КЛИМЕ И УЗ МИШЕВЕ!

На преговорима у Рамбујеу код Париза, који су почели у фебруару 1999. године, тадашњи председник СРЈ понудио је читаву палету уступака како би се избегла НАТО агресија, међутим, Запад и Албанци, које је тада предводио Ибрахим Ругова, нису хтели да разговарају о предлогу Београда.

Документ који су 18. марта 1999. потписали представници владе Србије и владе СРЈ заједно са представницима седам етничких заједница који живе на Косову и Метохији говори да се ради о споразуму о самоуправи на Космету који је на Милошевићев наговор саставио тадашњи потпредседник Владе и шеф преговарачке делегације Ратко Марковић, предавши га као коначни предлог Србије, али он никад није узет у разматрање.

КАКО СУ САША И ДЕЈАН МАТИЋ ИЗГУБИЛИ ВИД: Ово је права истина!

Основни акт овог документа има 11 чланова и у оквиру њих, између осталог, стоји да ће се на КиМ завести принцип демократске самоуправе. Извршну власт имао би министарски савет, док је судска функција била намењена судовима Србије, Космета и националним заједницама. Осим републичке, на територији Космета, према овом уговору, била би инсталирана и локална полиција. Грађани Космета били би представљени са најмање 20 посланика у Скупштини Србије, а из њихових редова били би бирани најмање по један члан савезне и републичке владе.

НАЈПЛАЋЕНИЈЕ ЗВЕЗДЕ НА СРПСКОЈ ЕСТРАДИ! Цифре које ће разбеснети сваког просечног Србина

Ипак, ни све ово што је стајало на папиру није било довољно да се Запад смилује. Потпредседник тадашње савезне владе и један од чланова српског преговарачког тима Никола Шаиновић објашњава како је дошло до тога да се Милошевићев покушај нагодбе са Западом никада не разматра.

(ВИДЕО) МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ: Хрватско-немачка агентура припрема јавност за предају Космета!

– Када су преговори у једном тренутку заглавили, дошао сам једне ноћи у Београд и имао консултације са целим руководствомкоје је предводио Милошевић. На његов предлог направили смо нашу форму споразума из рамбујеа тако што смо прецртали елементе окупације и одузимања суверенитета, а потписали делове о самоуправи. Наша делегација предвођена Марковићем предала је тај документ последњег дана, али они га нису узели ни у разматрање, већ само онај почетни у коме стоји распоређивање НАТО трупа на целој територији државе. Ситуација је буквално била „узми или остави“ – прича Шаиновић.

Тадашњи министар спољних послова Живадин Јовановић каже да је овај споразум у том тренутку био једини праведни компромис.

(ВИДЕО) ОВО ЈЕ НАЈЛУЂИ СРПСКИ ТРЕНЕР: ДИВЉАО КАО ВОЂА НАВИЈАЧА, ПА НАСМЕЈАО ЈАПАНЦА ДО СУЗА

– Рамбује није сазван да се избегне рат, већ да се оправда ратни поход. Они су тражили изговор у Рамбујеу за бомбардовање Србије, о чему су много раније донели одлуку. Рамбује је био позоришна представа за западну јавност да јој се докаже како бомбардовање нема алтернативу – закључује бивши шеф југословенске дипломатије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СТРАВИЧНА ТУЧА ФУДБАЛЕРА И НАВИЈАЧА КОД ПОЖАРЕВЦА: Младић завршио У КОМИ, избили му око и поломили ребра!

(ФОТО) НАПАДНУТА РУСКА БАЗА ХМЕЈМИМ: Трећи дан заредом џихадисит шаљу дронове, РУСИ СВЕ ОБОРИЛИ!

УЖАСНА ЕКСПЛОЗИЈА ПОТРЕСЛА СИРИЈСКО СЕЛО САРАМАДА: Разнете две петоспратнице, погинуло најмање 39 људи, 12 деце!

(ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ ЖЕСТОКУ БОРБУ МАЈКЕ СА ЋЕРКИНИМ ОТМИЧАРЕМ: Мушкарац је док су шетале скочио на девојчицу и кренуо да је дави!

Директор НАСА спреман за сусрет с Рогозином

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
24°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
27°
Sat