Извор: sputnik.com
Америка Блиски исток Свет

Док сиријска армија ослобађа Деир ез Зор, САД помажу терористима да побегну

Ваздухопловне снаге САД су у августу из Дејр ел Зора на север Сирије евакуисале више од 20 теренских команданата и бораца њима блиских терористичких група ДАЕШ-а, рекао је војнодипломатски извор за Спутњик.

„Последњих недеља августа након успешних акција сиријских владиних снага у источном делу Сирије један број теренских команданата под контролом америчких обавештајних служби евакуисан је из области Дејр ел Зора у безбедне области да би се њихово искуство даље користило у другим областима. Конкретно, 26. августа из области у близини насеља Трејф северозападно од града Дејр ел Зор, хеликоптер америчког ваздухопловства током ноћи је извукао два команданта ДАЕШ-а ’европског порекла‘ са члановима њихових породица“, рекао је саговорник агенције.

Према његовим речима, 28. августа су из подручја Албу-Лејла југоисточно од Дејр ел Зора амерички хеликоптери извезли су двадесетак теренских команданата и њима блиских припадника ДАЕШ-а на север Сирије.

„Треба напоменути да терористи, који су остали без команданата захваљујући Американцима, у већини случајева прекидају организоване акције и напуштају своје положаје, придружујући се другим јединицама или се спасавајући појединачним бекством. Све ово, на крају крајева, додатно доприноси успеху офанзивне операције сиријских владиних трупа на истоку Сирије“, истакао је извор.

Све о операцији деблокаде Деир ез Зора који је 3 године био под опсадом џихадиста можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Спутњик

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БЈРМ ће гласати за пријем Косова у Интерпол

Отето-проклето: Албанци масовно БЕЖЕ СА КОСОВА на Запад

Запосленима у МУП-у, БИА и Одбрани десет одсто веће плате

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat