Printscreen/emisijaplay
Друштво Србија

ДОГАЂАЈ КОЈИ ЈЕ ПОДЕЛИО ЈУГОСЛАВИЈУ: Лаушевић је потегао пиштољ и УБИО 2 МЛАДИЋА а трећег ранио: Потресно сведочење мајке и брата настрадалих… А ЕВО КО МУ ЈЕ ОПРОСТИО

Ове године навршавају се две и по деценије од трагичног догађаја који је однео два млада живота а јавност у ондашњој Југославији поделио као никада до тада.

ДЕТАЉИ УЖАСА У ПЕЋИНЦИМА Комшије виделе како младић (20) бежи кроз башту након што је напао жену, а нису ни знали какав се крвав пир догодио

У ноћи између 30. и 31. јула 1993. године, глумац Жарко Лаушевић је у подгоричком кафићу „Епл“ убио Драгора Пејовића (20) и Радована Вучинића (19) и ранио Андрију Кажића.

Лаушевић је, после више изречених пресуда које су укидане пред Врховним судом Црне Горе, 2001. године правоснажно осуђен на максималну казну затвора од 13 година, због прекорачења нужне одбране у обрачуну.

Помиловао га је председник Србије Борис Тадић 2011. године, на основу билатералног споразума између Србије и Црне Горе који предвиђа да осуђени издржава казну у земљи чији је држављанин.

(ФОТО) НЕВЕРОВАТНО! ПУТИНОВ ДВОЈНИК ПРОНАЂЕН У УЖИЦУ: Мајстор Ниџо одушевио пролазнике, а када су видели шта уме да направи нису могли да се ОДВОЈЕ ОД ЊЕГА!

Лаушевића је, да подсетимо, пред црногорским судовима бранио један од најпознатијих адвоката са ових простора – Тома Фила.

ВРЛО БРЗО СЕ СИТУАЦИЈА ОТРГЛА КОНТРОЛИ

На једном предавању на Правном факултету у Београду, пре три године, Фила је тадашњим студентима описао своје виђење тог суђења.

Суђење у Црној Гори, испричао је Фила, било је под утицајем „мале средине“, а ситуација се, како је оценио, врло брзо отргла контроли.

ХОРОР У ПЕЋИНЦИМА: Избо жену 17 пута, ПРЕРЕЗАО ЈОЈ ВРАТ, боре јој се за живот!

PRINTSCREEN

Да су се сви придржавали Његошеве „Зло чинити од зла бранећи се, ту злочинства нема никаквог“, како је рекао Фила, поступак не би трајао толико дуго.

Ево како је Јотка терорисао пола Крушевца, па онда УБИО СВОГ ПРВОГ ЗАШТИТНИКА!

„Али врло брзо ситуација се отргла контроли. Од ширења лажи, намештања доказа, лоше урађеног записника, да би се кроз локалне медије створио утисак да се ради о силеџији Жарку Лаушевићу и његовом старијем брату“, рекао је адвокат.

Као пример, Фила је навео прикривање рупа од метака у подгоричком кафићу „Епл“, у којем је Лаушевић, јула 1993. године, убио Драгора Пејовића и Радована Вучинића и ранио Андрију Кажића.

То је учињено да би се показало силеџијство Жарка Лаушевића, јер је, према првој, неистинитој, верзији пласираној у јавности, Лаушевић, након што је убио двојицу и ранио једног, изашао испред кафане, испалио још два-три метка и питао има ли још кога да убије.

„Како пиштољ има девет метака, а свих девет је испаљено унутра и свих девет чаура пронађено у кафани, то је прва ствар коју смо утврдили као лажну“, рекао је тада Фила.

Онда је, каже Фила, кроз правосудне органе и политику почела прича о нужној одбрани.

„Каква нужна одбрана, кад ови нису имали ни пенкалу, а Лаушевић потегао пиштољ“, каже Фила.

Ни тужилац у тој фази истраге, рекао је Фила, није смео да крене на прекорачење нужне одбране јер би „био линчован у том моменту“.

Говорећи о помиловању које је уследило годинама касније, Фила је рекао да је Тадић помиловао Лаушевића уз прећутну сагласност Црне Горе, јер нису реаговали и нису расписали потерницу за Лаушевићем.

ДЕВОЈЧИЦУ (14) УДАРИЛА СТРУЈА НА СТАНИЦИ У ПОЖАРЕВЦУ, А САДА СУ ИСПЛИВАЛИ ДРАМАТИЧНИ ДЕТАЉИ: Била је у друштву младића, дошли су до вагона, а онда се зачуо СТРАВИЧАН ПРАСАК!

ОПРОСТИО САМ ЖАРКУ

Подгоричанин Андрија Кажић, кога је Жарко Лаушевић тешко ранио те когне ноћи изјавио је 2009. године за један дневни лист да је опростио славном глумцу.

Андрија је рекао да је трагедија, у којој је изгубио другове Драгора Пејовића и Радована Вучинића и био повређен са два хица у десну ногу и тестисе, за њега сада далека прошлост.

„То што се одиграло ускоро ће доживети пунолетство. Живот иде даље и на срећу ја данас имам своју срећу. Имам посао, а пре свега имам два сина, што је најбитније, јер се после несреће полемисало да нећу моћи да имам децу будући да сам био рањен у тестисе. Далеко је теже онима који су изгубили децу. Са Пејовићима нисам у контакту, а Вучинићи су ми комшије и знам да и они данас имају своје животе. Њима јесте остала огромна бол за изгубљеним сином, али све то постепено иде у заборав. Такав је живот“, рекао је Кажић тада.

Он је том приликом рекао да не жели да се враћа на догађај, посебно у разговору за новине и напомиње да много тога дешавало од трауматичних последњих дана јула 1993. године, и да је о Жарку повремено сазнавао нове вести.

„У овом моменту сам му фактички опростио. Чуо сам да живи у Америци, у Њујорку, да тамо има неки живот. Најпрецизније што могу да кажем је да сам равнодушан што се тиче Жарка Лаушевића – истиче Андрија, и напомиње да је Лаушевића као глумца радо гледао.

„Гледајући га као глумца могу да кажем сам изузетно ценио оно што је радио и да сам га волео као уметника“ закључио је Андрија, у једном од ретких обраћања за медије.

УЛТИМАТУМ! ХРВАТИ ТРАЖЕ ОД СРБИЈЕ ДА ИХ НАОРУЖА! Захтевају да им предамо 500 ТЕНКОВА, АВИОНЕ, ХЕЛИКОПТЕРЕ…

СИН МИ ЈЕ ПОГИНУО, КАКО ЋУ РЕАГОВАТИ…

Чланови породица погинулих били су огорчени на вест да је Лаушевић помилован.

Илинка Вучинић, мајка убијеног Радована Вучинића, једва је тада смогла снаге да каже:

„Тек ми је син дошао из војске. Био је на ратишту… Отишао ми је 1991. у војску а 1993. ми је дошао. И те 1993. ми је погинуо… И како да реагујем, како ћу да реагујем… Не могу“.

С друге стране, те 2011. године огласио се и брат убијеног Драгора Пејовића, Небојша Пејовић, који је за Вијести рекао:

„Ипак је одузео два људска живота. Мог брата и покјног друга његовог Радована Вучинића… Ово је стварно тужно и трагично да је у једној држави осуђен а да му друга држава даје помиловање“.

Сестра убијеног Радована Вучинића, Маја Вукчевић написала је песму у којој наводи како је Лаушевићева књига „Година прође, дан никад“ утицала на њу.

„До знања воде спиралне степенице,
Пламен ће једном појести све,
Умријеће чак и сјећање.

Цијелог живота си се спремао за то,
одлучно учини последње кораке.
Зато узми перо у руке
Велики Човјече

Доврши и ту последњу страну

Дошло време да се склопе корице.

Збаци окове што си годинама ломио,
лези и затвори очи пред задње буђење.

А нама остави да оплакујемо
све оне које си грешком прецртао
јер се нијеси кајао и нијеси се освртао.“

И У ХАГУ О ЛАУШЕВИЋУ

О кобној јулској ноћи током суђења у Хагу говорио је и председник СРС Војислав Шешељ који је отворено показао неслагање са одлуком о помиловању познатог глумца.

ВЛАШКА МАГИЈА ЈЕ НАЈОПАСНИЈА! Ево како да сазнате да ли сте ЖРТВА ЗЛОГЛАСНИХ ВРАЧАРА И МРАЧНИХ РИТУАЛА С ИСТОКА СРБИЈЕ!

PRINTSCREEN

“ Лаушевић се затекао у кафићу где су два младића мало гласније разговарала. Он је почео да се дере на њих да се утишају. Дошло је до увреда и Жарко Лаушевић потеже пиштољ и убија два младића а трећег рањава. Њему су судили за прекорачење нужне одбране. Која је то нужна одбрана а он испалио 15 метака и напао ненаоружане младиће“, упитао је тада Шешељ.

Медији су помно пратили сваки Жарков корак ван Америке па су тако пренели и вест да је 2014. посетио Николу Калуђеровића, свог цимера из затворске ћелије.

„Био је код мене кући, вала смо се исплакали ко мала деца. Најнормалније се понаша мој Жаре, али је мало изгубио лепоту. Лепо он изгледа и сад, али није као некад. Али ко га није знао ко момка, тај не зна ни шта је невероватна мушка лепота. А шта смо причали, не могу вам рећи јер је то наша ствар. Одрастао је ту поред мене на Цетињу и трагедија га је довела код мене у затвор. Откад је у Америци, чујемо се стално, а кад сам га сада угледао, као да ме је сунце обасјало као никад откад сам изгубио сина“, рекао је тада Никола, којег медији описују као најпознатијег црногорског осветника (био је у затвору због убиства које је починио светећи сина).

Лаушевић није снимао нити играо у позоришту више од 15 година а онда се на мале екране вратио у филмском остварењу „Смрдљива бајка“, потом у серији „Сенке над Балканом“.

Снимио је и филм „Воља синовљева“ као и серију „Корени“ по роману Добрице Ћосића, док је кратко играо и у представи „Хадерсфилд“ као алтернација за Мишу Јанкетића.

Породице убијених се од онда нису оглашавале у медијима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО/ВИДЕО) Док сиријска војска битке бије да ослободи земљу, Американци и Французи пљачкају по Сирији и то не само нафту!

Лазански: Москва добила најновији ракетни кишобран

(ФОТО) МАФИЈАШИ СУ МУ ЗВЕРСКИ УБИЛИ ОЦА, ОДРАСТАО ЈЕ У ЛЕГЛУ ГАНГСТЕРА, А ОНДА ЈЕ ПОСТАО ВРХУНСКИ НАПАДАЧ И ФАТАЛНИ ЗАВОДНИК НА ЧИЈИ ШАРМ ЈЕ ПАЛА И ЈЕДНА СРПКИЊА! Животна прича бивше звезде Милана, Јувентуса и Роме оставиће вас без даха!

ОВО ЈЕ БАКИРОВА ПРОДУЖЕНА РУКА ЗЛА! Помоћу ње ради о глави ДОДИКУ И ВУЧИЋУ

УЖАС НА ДУНАВУ КОД СМЕДЕРЕВА: Комад метала пао на Украјинца (33), погинуо на месту!

(ФОТО) СПЕКТАКУЛАРНА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ! Заплењена дрога у вредности МИЛИОН ЕВРА

Америка агресивно користи обавештрајне службе против Русије

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri