Регион

Додик: Зашто се кандидујем за Председништво? Да вас забринем

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се кандидује за члана Председништва БиХ јер не може да се кандидује за председника РС, а и да „мало забрине противнике“.

НОРВЕШКА: Косово је држава, Русија непријатељ, Србија је у сваком случају на губитку

Сарајевски портал „Кликс“ наводи да би Додику сутра у Сребреници требало да буде уручено највише општинско признање, а он истиче да поштује одлуку надлежних органа Општине Сребреница који су одлучили да му дају награду.

„Очигледно да то некима смета. Било је и раније ситуација у којима су се тамо дешавале некакве ствари, па нико није правио причу од тога“, казао је Додик и додао да Бошњацима треба да буде јасно да Сребреница припада свима и да тамо постоји демократски изабрана власт.

БИЋЕ ПАПРЕНОГ УДАРАЊА ПО ЏЕПУ: Возачи, ово су нове измене Закона о безбедности саобраћаја! Ево колико ће вас сада коштати прекршаји!

Портал наводи да су „новинари председника РС упозорили да у изјавама користи термин ’држава‘ за административно-територијалну јединицу БиХ, односно РС“, на шта је Додик одговорио да „испада да је РС дупла држава у односу на оно шта су Федерација БиХ и БиХ“, након чега је упитан „зашто се онда кандидује за члана Председништва БиХ“.

„Зато што сам био два мандата кандидат за председника РС, па не могу више. Хоћу мало да вас забринем, што баш то хоћу“, рекао је Додик.

Он сматра да је НАТО у кризи када већ „командант НАТО-а у Европи лаже пред Сенатом у САД“.

Према његовим речима, РС је јасно ставила до знања да је војно неутрална и да може да сарађује са НАТО-ом, али да ће бити тешко сарађивати са НАТО-ом „који је бацао бомбе по нама и лаже о нама“.

СУТРА JE 12 ГОДИНА ОД СМРТИ МИЛОШЕВИЋА: Сахрањен је без опела и почасти, а оно што је рекао полицајцу који га је хапсио и данас се препричава

„Морају да се навикну да ми нисмо послушници. Поштујемо и НАТО и Русију и ЕУ. Ја сам пре неколико дана говорио да БиХ треба што пре да се домогне кандидатског статуса за ЕУ. Очигледно, он (командант НАТО-а у Европи) то није прочитао“, навео је Додик.

Наводи се да је председник РС данас у Источном Сарајеву свечано отворио поликлинику у саставу болнице у источном Сарајеву, рекавши да је поликлиника направљена „искључиво средствима државе Републике Српске“ и да је у њу уложено 55 милиона из буџета РС, односно да се није ишло на штету здравственог сектора.

„БИЛИ СУ БРУТАЛНИ, ЖЕЛЕО САМ ДА МЕ УБИЈУ“ Све језиве отмице познатих бизнисмена суровог ЗЕМУНСКОГ КЛАНА

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РС: Сваки четврти није отац детета

НАШАО 40.000 ЕВРА НА АЕРОДРОМУ И ОДМАХ ИХ ВРАТИО ВЛАСНИКУ: Случај Синише Дабића из Борче доказује да данас још има ПОШТЕНОГ СВЕТА?!

ПУЦЊАВА НА ДУШАНОВЦУ: Убијен 39-годишњи мушкарац

(ФОТО+ВИДЕО) ХАОС У СОЛУНУ:Барикаде анархиста на универзитету,сукоб с полицијом

Рак плућа – за аларм

Турска обећава: Одговорићемо на санкције САД, али не као Русија

(ВИДЕО) Ђука никад оштрије о Зорани Михајловић: Сменити је са места министра, да се више ништа не пита у држави!

ДВЕРИ ТРАЖЕ ХИТНО ХАПШЕЊЕ: Зашто је Угљанин још увек на слободи?

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар