Главна улица у Источном Сарајеву, Wikimedia
Избори Република Српска Регион

Додик у Источном Сарајеву отворио „Србију“

У Источном Сарајеву данас је отворена болница "Србија", чијом изградњом је успостављена модерна и функционална здравствена установа у којој ће медицинска заштита бити доступна за око 120.000 грађана сарајевско-романијске регије.

ПЕТОГ ОКТОБРА ХОЋЕ ДА СРУШЕ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ! НОВА ОБОЈЕНА РEВОЛУЦИЈА ПО СТАРИМ МЕТОДАМА!

Новоизграђени болнички комплекс отворио је председник Републике Српске Милорад Додик у присуству председника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића и премијерке Жељке Цвијановић.

Отварању присуствује и делегација Србије у којој су изасланик председника Небојша Стефановић, који је и потпредседник владе, министар здравља Златибор Лончар и министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Зоран Ђорђевић.

ВУЧИЋ УПОЗОРАВА: Албанци спремају нови напад — провалу преко моста

Председник Додик је поводом отварања новог објекта рекао је да се изградњом болнице „Србија“ заокружује период огромних напора уложених како би Источно Сарајево решило готово сва витална питања инфраструктурног карактера.

Истакао је да му је жао што Вучић данас није у Источном Сарајеву.

Подсетио је на велику помоћ Републике Србије и председника Александра Вучића Републици Српској, рекавши да је средствима Владе Србије реализовано више пројеката широм Републике.

ШОКАНТНО! ЕВО ЗАШТО ЈЕ ЦЕЦА БИЛА НА МЕТИ! Напад на кућу Ражнатовића због сукоба са познатим навијачем!

Изасланик председника Србије Небојша Стефановић прочитао је писмо које је српски председник Александар Вучић упутио председнику Републике Српске Милораду Додику.

Стефановић је након тога рекао је да је Србија нераскидиво везана са Републиком Српском.

– 21 милион евра смо уложили у Републику Српску и то није претња никоме. Она показује да бринемо о грађанима Српске – истакао је он и захвалио председнику Српске на иницијативи да нова болница носи име „Србија“.

(ВИДЕО) ПРОЦУРЕО СНИМАК ЖЕСТОКОГ СУКОБА ДУЛЕТА И КИМИЈА! Легендарни тренер Партизана осуо паљбу: Да ли треба да причам да сте ви навијачи УЗИМАЛИ ПАРЕ ОД ИГРАЧА!

Премијерка Српске Жељка Цвијановић изразила је понос успешним завршетком овог пројекта.

– Успели смо опет, као и много пута до сада, и показали да радимо, градимо и развијамо Републику Српску – истакла је она и додала да ће болница „Србија“, као савремена здравствена установа, служити грађанима и омогућити здравстевним радницима да раде у много бољим условима.

Цвијановићева је захвалила свима који су веровали, али и онима који нису веровали у овај пројекат, истакавши да је најбитније да је нова болница изграђена.

Премијерка Српске је нагласила да верује у јаку Републику Српску.

– Не постоји место у нашој републици где се не гради неки капитални пројекат и то покаазује нашу снагу – рекла је она и поручила грађанима да је нова болница заједнички пројекат њих и власти.

АРКАНОВ ГАРДИСТА ВИШЕ НИЈЕ МОГАО ДА ЋУТИ: Доста бре више лажи, ово је права истина о команданту! ЊЕГА НИКО НИЈЕ СМЕО ПОПРЕКО НИ ДА ПОГЛЕДА

Она је истакла да је Источно Сарајево стратешки важно за Српску.

Председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да су запослени у старој болници хероји, јер су упркос тешким условима рада, пружали увек добре здравствене услуге.

– Надам се да ће ова регија са овим новим објектом имати најбољу здравствену услугу – рекао је Чубриловић.

Министар здравља и социјалне заштите Српске Драган Богданић рекао је да је назив болнице израз захвалности Србији за пружену подршку.

– На примеру ове болнице види се наше знање, упорност и способност да реализујемо мисују председника Републике Српске Милорада Додика и премијерке Жељке Цвијановић о ставарању боље будућности за Српску – рекао је Богданић обраћајући се присутнима.

НИК ДУЧИЋ: Тачијева посета Газиводама је узнемирила све на Косову и Метохији!

У изградњу нове болнице у Источном Сарајеву уложено је више од 54 милиона КМ. Саграђена је по највишим европским стандардима, пре предвиђеног рока, и савремено је опремљена.

Болница је назив добила у знак захвалности Србији за лечење грађана сарајевско-романијске регије у ратном и поратном периоду, као и за сталну подршку и допринос у едукацији здравствених радника с циљем развоја здравственог система на подручју Источног Сарајева.

Ова здравствена установа повезана је са претходно изграђеним и опремљеним амбулантним делом-Поликлиником и чини комплекс од око 15.000 метара квадратних, са око 210 болничких кревета
Нова болница подељена је на функционални и стационарни део и располаже са свим медицинским специјалистичким службама, као што су одељење неурологије, онкологије, офталмологије, одељење за болести уха, грла и носа, пуломологије, урологије, интерно одељење, одељење нефрологије, педијатрије, хирургије, гинекологије, као и породилиште са одељењем неонатологије.

Нова болница има и оделења интензивне и полуинтензивне неге, као и централну лабораторију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УХАПШЕНИ МОНСТРУМИ! Отац подводио ћерку познаницима за паре – силовали је у подруму и магацину!

НЕСТАО ШЕФ ИНТЕРПОЛА: У Кини му се изгубио сваки траг, француска полиција покренула велику истрагу!

ДОДИКОВ САВЕТНИК О СЛУЧАЈУ ЗОЉА: Напад командован из страних обавештајних служби, нападач повезан директно с министром БиХ Мектићем!

ЈЕЗА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ КОД БЕОЧИНА: Наставник физике ухапшен због недозвољених полних радњи над неколико ученика

СВЕ ПО СПИСКУ! Весељи мазнуо и жену и свастику Агиму Чеку!

ВУЧИЋ ПИСАО ДОДИКУ: Јасно је, Срби су увек дежурни кривци, А НАПАДИ НА СРБИЈУ НИСУ НИКАКВА НОВОСТ!

Република

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu
20°
Fri