Додик (Фото: Јутјуб)
Избори Република Српска

ДОДИК: Сутра подаци о страном мешању у изборе у БиХ

Председник Републике Српске Милорад Додик сагласио се са оценом председника Србије Александра Вучића о мешању западних сила у изборе у БиХ, те најавио да ће већ сутра у Бањалуци изнети неке податке о том мешању.

„Ми прикупљамо све те податке“, рекао је Додик за Телевизију „Прва“, наводећи да се већ 20 година западне силе непримерено мешају, утичу на појединачне одлуке, улазе у све сегменте друштва и траже доношење одређених одлука која не одговарају Српској.

Додик је напоменуо да људи из старе америчке администрације и британске Амбасаде ходају по БиХ и људе који су на листама, чак и из његовог СНСД-а, „убеђују за неке друге аранжмане, а некима прете“.

ДАН КАДА ЈЕ ОРИЈЕНТ ЕКСПРЕС ЧЕКАО МИЛУНКУ САВИЋ

„Тачно знам и коме то раде. Прете људима, кажу – уколико не буде овако понашање, ми ћемо обезбедити да вас процесуирају у Суду и Тужилаштву БиХ за учешће у рату. Па док ви након неколико година докажете да ништа нема од тога, прођете процедуру три до четири године, униште вам живот“, истакао је Додик.

Он је рекао да Српска „излази са папирима о томе“, те захвалио Вучићу што је поново „вратио ту тему страног мешања, јер је тачна“.

Додик је поновио да су Британци послали 40 људи специјализованих за рад са медијима и друштвеним мрежама, невладиним организацијама, додајући да Српска тачно зна где су распоређени и шта раде.

„Сада им јасно шаљемо поруку да и ми пратимо шта они раде, а не само да они прате шта ми радимо“, истакао је Додик.

Петооктобарска алхемија: Вриштећу симболику захтева који опет међу Србе враћа симбиозу 5. октобра и стегнуте песнице није могуће игнорисати

Он је навео да је састанак западних обавештајаца и појединих лидера опозиције „дневна појава“, те додао да постоје људи „који су стављени у функцију“ као што су министри у Савету министара БиХ „које не додирује Република Српска“.

Коментаришући медијске спекулације да ће након избора, на којима је кандидат за српског члана Председништва БиХ, отићи на функцију председника Владе Српске, Додик је рекао да се неће играти са вољом народа.

„Верујем да је воља народа на нашој страни и нећу се играти са тим да победим за члана Председништва БиХ, а онда да кажем након три месеца да се враћам на неко друго место, а напуштам ово. То не би било поштено према људима који су гласали“, рекао је Додик.

(ВИДЕО) ПОКОЈНИ ЈОВО ТАРАБИЋ ЗА ЖИВОТА ОТКРИО НЕВЕРОВАТНУ ИСТИНУ О РЕЧИМА СВОЈИХ ПРЕДАКА: Оно за шљиву уопште није тачно, то су измислили непријатељи Срба! Али, ево шта им се стварно приказало

Када је реч о медијским спекулацијама да би његовим евентуалним одласком са места српског члана Председништва на премиерску функцију у Српској то место припало Младену Иванићу, Додик је рекао да Иванић, пошто губи изборе, неће бити посланик и неће имати прилику да буде у Председништву, те додао да његову немоћ показује и потпуно некоректна изјава о миешању Србије у изборе у БиХ.

Додик је истакао да су западне силе манипулисале наводним компромисом у БиХ тиме што су вршиле притиске, па је у БиХ добијен антиуставни поредак.

„И сада је нервоза уколико Милорад Додик дође /у Предсједништво БиХ/, а доћи ћу, да кажем да се понашам у складу са Уставом. Нико не може да ми каже да је то некоректно и вануставно, али исто тако ћу рећи да оно што је ванустанво мора да буде поново издискутовано“, рекао је Додик.

ИСИДОРА САХРАЊЕНА СА ИГРАЧКАМА: Другарица прочитала њен писмени задатак и сви су зајецали, девојчица као да је предвидела трагедију

Додик је рекао да ће, када буде изабран за члана Председништва БиХ, наставити да живи ге је и до сада живео, имаће радне обавезе, а највећи део свог времена проводиће у Источном Сарајеву.

„Има оно што ми зовемо Источно Сарајево и ‘блискоисточно’ Сарајево. Источно је наше, а ‘блискоисточно’ припада Бошњацима или федералном Сарајеву. Када буде нека прилика за неки одлазак у Сарајево, могуће да одем, али не тако често и интензивно како је било у прошлости. Данас има много савремених облика комуникације да се може комуницирати и доносити одлуке“, рекао је Додик.

Он је напоменуо да су досадашњи српски представници на нивоу БиХ пропустили да реагују када су Британци предложили резолуцију којом се Срби проглашавају геноцидним народом.

БОСАНСКИ КАНИБАЛ ШОКИРАО ИСКУСНЕ ПОЛИЦАЈЦЕ: Више је жалио убијеног пса него рођену мајку који је ИСКАСАПИО СЕКИРОМ

„Нико није хтео да потенцира неку врсту седнице Председништва да каже – добро, немамо став, али смо ставили на дневни ред, па да у позицији српског члана каже `ми смо против тога`. А овако тамо је то прећутано. Да није било Русије добили бисмо резолуцију у УН да су Срби починили геноцид“, подсетио је Додик.

Он је истакао да је направљен стереотип о томе, а да је у Поточарима, који се сматрају местом где је учињен злочин према Бошњацима, сахрањено 2.200 војника 18. муслиманске дивизије, који су погинули током рата, а сви су приказани као цивилне жртве рата.

НЕЗАПАМЋЕН ЗЛОЧИН ТРЕСЕ КЛАДОВО! Комшија месецима силовао двојицу дечака, а онда је тетка ухватила једног да пуши, отела му мобилни и открила ужас

„То су ствари које тек треба да издискутујемо, то јесте улога члана Председништва“, навео је Додик.

Он је поручио да централистима у БиХ неће проћи да изврше централизацију БиХ, напомињући да је то стара америчка администрација оличена у америчком амбасадору у БиХ /Морин Кормак/.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Лавров упозорио Запад: Не крећите на Сирију

ОВО НИСТЕ ЗНАЛИ! Сапун би требало да држите у свакој соби у кући, спасиће вас ВЕЛИКИХ ПРОБЛЕМА!

Трамп се окомио на Иран и захвалио Русији

СРНА, РТРС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
28°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu