Фото: РТРС
Регион

Додик: Разграничење до краја године, Сарајево би могло да прави проблеме

Председник РС Милорад Додик очекује да ће питање разграничења између Србије и БиХ бити решено до краја године, али упозорава и да би сарајевске власти могле да закомпликују то питање.

„Ми подржавамо предлог Србије и наша сагласност постоји. То може бити до краја године, али изван је руку Вучића да зна како ће политичко Сарајево реаговати“, упозорио је Додик у изјави новинарима, након састанка са председником Србије Александром Вучићем и премијерке две владе.

(ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ СПЕКТАКУЛАРАН СНИМАК ХАПШЕЊА У НОВОМ САДУ! Ево како је пала МЕЂУНАРОДНА БАНДА ДИЛЕРА КОКАИНА!

Додик је рекао да не верује да ће се босански Хрвати противити, док би, како каже, муслимани могли то да ураде из неких својих разлога.

„РС и Србија имају идентичан став око питања разграничења и ми то питање не доживљавамо као суштинску границу, већ као формалну линију, коју треба усагласити имајући у виду међународне стандарде“, навео је Додик.

Упитан за спорне тачке разгараничења, рекао је да то утврђују комисије, као и да је готово цела „линија у додиру РС и да Српска нема никакав проблем“.

„У делу код Штрпца, где пролази пруга Београд-Бар, постоје нека питања, али то ћемо ‘испеглати’. Има и неких скретања Дрине, али то је све са наше стране решено и ту нико ништа посебно не добија и не губи. Ипак имајући у виду досадашња искуства Сарајева они ће то покушати да искомпликују“, уверен је Додик.

Додао је да се, међутим, Сарајево ту не пита много јер то није њихова земља.

„Они имају надлежност, али то није њихово питање. Верујем да ће се консензус у БиХ постићи“, нагласио је Додик.

Председник РС је указао да је, на састанку, било речи и о Декларацији о опстанку српске нације која је, како је раније најављено, требало да уђе у скупштинску процедуру овог месеца.

„То иде својим током. Завршен је нацрт, створени су услови да иде у парламент. Циљ је да буде овог месеца и мислим да ће тако и бити“, указао је Додик.

Једна Африканка постала је права шумадијска снајка: Неколико ствари посебно цени у Србији, а ево и како се снашла у селу крај Младеновца

Одговарајући на питање новинара, Додик је истакао да што се тиче изградње моста Љубовија-Братунац постоје проблеми на страни БиХ око граничног прелаза и изузимања земљишта.

„Србија је завршила све своје. Чекамо крај процедуре да се мост пусти у рад. Мало се касни, али је Србија све на време урадила. Само су споре процедуре БиХ проблем“, објаснио је Додик.

Рекао је да су на данашњем састанку са председником Вучићем и пермијерке две владе покренута политичка, економска и регионална питања.

Истакао је да све активности које су биле планиране између две владе реализоване.

„Данас смо видели шта су то императиви сарадње за следећу годину. За то је добар тенутак јер се прави буџет за 2018“, рекао је председник РС додајући да је разговарано и о миру и стабилности у региону, а да РС подржава напоре Србије у том погледу.

(ВИДЕО) БРУКА И СРАМОТА НА ПРЕДСТАВИ АУДИЦИЈА: Београђани дошли да се забаве, а Емир им сервирао скраћени говор из Сребренице!

Рекао је да ће на састанку две владе питања сарадње бити оперативно расправљана.

Извор: РТС/Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Објавили су фотографију Путина од пре 38 година у башти хотела у Подгорици, али ово је права прича о њој (ФОТО)

ШЕШЕЉ СЕ БРУТАЛНО ОБРУШИО НА ЗОРАНУ МИХАЈЛОВИЋ: Она профукњача и калаштура што глуми министра…

ЛОШЕ АУТО-СЕДИШТЕ МОЖЕ ДА УБИЈЕ ДЕТЕ! Отворите четворе очи када купујете ДЕЧЈА СЕДИШТА ЗА АУТОМОБИЛЕ!

Оставите коментар