Фото: РТРС
Регион

Српски војници добродошли, али у Сарајеву нећемо молити за одобрење

Српски члан Председништва БиХ Младен Иванић позвао је председника Републике Српске да промени своју одлуку и омогући учешће српских војника у Оружаним снагама БиХ на прослави 9. јануара у Бањалуци. Милорад Додик каже да су припадници Трећег пешадијског пука добродошли на обележавање Дана Републике.

ИСПЛИВАО ДОГАЂАЈ СА ТАРЕ О КОЈЕМ СЕ ЋУТАЛО ЈОШ ОД ДЕВЕДЕСЕТИХ: Кнеле је ове фудбалере натерао да обучени пливају у базену!

Додик је, наиме, поручио да су припадници Трећег пешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ добродошли на обележавање 9. јануара – Дана Републике, те да нико нема проблем са тим да они учествују у прослави.

ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ОДУЗИМАЊА ДЕТЕТА МИЛИ АЛЕЧКОВИЋ! Дете је имало шугу, било запуштено, забрањивали су контакт са породицом?!

„Али ни ја, нити било ко из Републике Српске неће да моли икога у Сарајеву да се омогући њихов долазак и учешће на обележавање Дана Републике. Неприхватљиво је да Трећи пешадијски пук буде у неком ћошку као прошле године, невидљив и постројен у част појединца, а не у име Републике Српске“, рекао је Додик коментаришући позив Иванића да промени одлуку.

Додик је нагласио да Република Српска слави 9. јануар и не инати се било коме, па ни међународној заједници нити политичком Сарајеву, те да с тога своју прославу жели да организује на начин прихватљив празнику који прославља и са људима чије присуство неће и не може бити оспоравано.

„Ми желимо почасни вод полиције Републике Српске постројен у име и у част Републике Српске, са симболима Републике Српске, и ми га имамо. То није вод у славу и част Милорада Додика или Младена Иванића, и ту се нас двојица изгледа разликујемо“, истакао је председник Републике.

Претходно је Иванић позвао Додика да промени одлуку рекавши да „треба издржати ову битку“ и да „не треба од победе правити пораз“.

СВИ ЗЛОЧИНИ КРВАВЕ АЗРЕ: Овако је мучила и клала Србе – палила их је, клала, кидала им полне органе и уши, урезивала крстове и слова „С“

„Позивам председника Српске да и припадницима Трећег Република Српска пука, јединог пука који носи грб Немањића и баштини традицију Војске Републике Српске, омогући да, као и сви други, учествују на обележавању 9. јануара“, рекао је Иванић током данашње посете Бијељини, пренели су бањалучки медији.

Иванић је оценио да би то било „питање јединства и садржаја“ и истакао да њему не смета да постоји свечани вод Полиције Републике Српске и да смотру врши председник РС, али да треба омогућити и учешће Трећег Република Српска пука.

СВИ ТРАГОВИ ВОДЕ У ПОДГОРИЦУ: АНБ припремала терен за дестабилизацију Србије

„Мислим да и овим честитим људима који воле Републику Српску треба дати право и ту могућност, и то баш у инат због свих захтева да се то не деси“, поручио је Иванић.

Члан Председништва БиХ из Републике Српске рекао је новинарима да је на њега већ вршен притисак да одустане од постројавања војске у Бањалуци.

„Представници међународних институција и поједини људи из Сарајева од мене су тражили да се то не деси. Све сам одбио и очекивао да ће опет војници из Трећег Република Српска пука бити присутни на обележавању 9. јануара“, навео је Иванић.

Оставите коментар