Додик и Путин (Фото: kremlin.ru)
Регион

Додик позван на инаугурацију Владимира Путина

Председник Републике Српске Милорад Додик добио је позив за инаугурацију Владимира Путина.

ВОЈСКА РАДИЛА ДРУГУ ОБДУКЦИЈУ: Форензичарима нелогична прича да се Бојана убила

Позив је уследио приликом посете председнице Савета Федерације, горњег дома Федералне Скупштине Валентине Матвијенко Републици Српкој.

Најмоћнија жена Русије, за коју кажу да има велико поверење Путина, дошла је у Сарајево и у очи јасно и гласно Бакиру Изетбеговићу и другим БиХ политичарима рекла ставове Русије.

У Бањалуци  је дочекана уз највеће државне почасти, а председнику РС Милораду Додику Путинову поруку је пренела „у четири ока“, додавши да је Република Српска братска република и значајан партнер Русије на Балкану.

ПОТРЕСНИ ГОВОР БОЈАНИНОГ КОЛЕГЕ НА САХРАНИ: Ми у војсци слабо праштамо грешке, а теби немамо шта да опростимо! А ОНДА ЈЕ ВЕРЕНИК ШАПНУО…

Посебно је нагласила да је председник Милорад Додик заслужан за добре односе са Русијом која подржава Републику Српску.

Посету Матвијенко РС, председник Додик је оценио највишом оценом уз констатацију да је Република Српска постала видљивија у свету. Он је додао и да је посета показала, пре свега, пријатељство, разумевање и добар однос Републике Српске са Русијом и њеним највишим руководством.

– Са поносом смо могли да видимо и осетимо разумевање наше позиције, положаја у којем се налази Република Српска и спремност Русије да сарађује са нама на тим питањима. Грађанима Републике Српске могу рећи да је ово успешна посета на понос Републике Српске, али и на задовољство Руске делегације, која се осећала као међу пријатељима, рекао је Милорад Додик.

КИНА ДИГЛА АВИОНЕ! СИЛА ЛЕТИ КА ТАЈВАНУ: Бранићемо наш суверенитет, ОВО ЈЕ ИСТОРИЈА!

И док се посета Валентине Матвијенко у Републици Српској сматра историјском, њено обраћање делегатима Дома народа у парламенту БиХ, у којем је рекла да ОХР треба да оде из БиХ и да комплетно правосуђе у БиХ треба да доживи темељне реформе, изазвало је жестоко реаговање бошњачких политичара, ОХР-а и Америчке амбасаде у Сарајеву.

Како преносе медији из Федерације БиХ, из америчке амбасаде у Сарајеву је саопштено, да је Валентина Матвијенко изнела „лажне и неутемељене оптужбе које не заслужују посебан коментар“.

Реаговали су и из ОХР-а, рекавши „Русија је члан Савета за имплементацију мира у БиХ и неколико пута је јасно речено да Русија у потпуности поштује Дејтонски споразум, који обухвата мандат високог представника, као и очување територијалног интегритета БиХ.

ШОКАНТНА ИСПОВЕСТ ПРИВАТНОГ ДЕТЕКТИВА ИЗ БЕОГРАДА: У Србији је преломна 12. година брака, тад се догађа највише ПРЕЉУБА! Будуће младе све чешће проверавају младожењу, али и његову фамилију!

Обраћање Валентине Матвијенко, није се допало ни Бакиру Изетбеговићу који сматра да за затварање ОХР-а треба „да сазре односи у БиХ и да то није питање времена него зрелости“.

Драган Човић се извинуо Валентини Матвиенко, за изречене реакције на њено излагање и рекао да је неопходно да ОХР и међународне судије у Уставном суду БиХ треба да напусте БиХ.

Младен Иванић српски члан Председниства БиХ је рекао, да нису добре критике изречене на излагање Матвијенко, јер Русија има право и обавезе да износи ставове, када је реч о примени Дејтонског споразума.

– Све оно што је речено о БиХ и оно што нас треба да интересује, било је више него коректно, рекао је Иванић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДАЧИЋ ОДГОВОРИО ФРАНЦУЗИМА: Одлучите да ли сте нам пријатељи, или сте против нас!

Влада Србије узвратила: Стоп за хрватског министра одбране

Хрватска повлачи амбасадора из Београда?

ХИЛАРИ КЛИНТОН НАПАДА СРБИЈУ: Кори Левандовски бивши шеф кампање Доналда Трампа ОТКРИО ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ ПОДАТКЕ!

Извор: Ало

Оставите коментар