Додик (Фото: Јутјуб)
Регион

ДОДИК ОТВОРЕНО: ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ИНТЕГРАЦИЈУ СРБИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!

Српски народ у годинама које су пред нама мора да дефинише свој национални интерес, да дође до хомогенизације и интеграције Србије и Републике Српске, истакао је Милорад Додик, председник Републике Српске.

(ВИДЕО) ШИПТАРИ У ПАНИЦИ! ВОЈСКА СРБИЈЕ СА МИ-35 НА КОСОВУ ЗА 45 МИНУТА! Стиже озбиљно појачање – МОЋНИ РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ!

– Ако сам ја уопште достојан тога и ако имам право да се бавим тиме, мислим да је кључна реч управо интеграција. Мислим на интеграцију српског народа у сваком погледу, у државотворном, али и на интеграцију у смислу наших вредности свуда где живе Срби. Треба доћи до сваке српске заједнице, где год да се она налази, како бисмо се интегрисали у тим вредностима и ојачали наш идентитет – рекао је Додик у васкршњем Интервјуу за Ало.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) УБИСТВО ПРЕД КАМЕРАМА: Возач је направио фаталну грешку УПЕРИО ЈЕ ПИШТОЉ У ПОЛИЦАЈЦА!

Додик додаје да је двадесети век био је трагичан за наш народ, почео је и завршио се ратним разарањима и страдањима…

– Срби сада, без обзира на тежину трагедије коју су преживели, морају да се саберу и окупе и дефинишу своје националне циљеве. Било је претходних деценија озбиљних притисака да тако нешто малтене не смете ни да поменете, јер се одмах сматрало да сте не само националиста него чак и фашиста. Морамо легализовати наше право да имамо наш интерес, као што то раде озбиљне нације, попут Француске и Немачке.

ВЕЛИКА ПЛАНА НЕ ПАМТИ ОВАКВУ ТРАГЕДИЈУ: Брат и сестра умрли од туге једно за другим у само 33 дана?! Певачица умрла, њен брат се бацио под воз

Према његовим речима СПЦ је постала најзначајнији део нашег идентитета и да се свуда где Срби живе, и на Западу и у удаљеним земљама, цео национални и народни живот одвија око Цркве и у цркви.

– То је нешто што је централно место нашег окупљања и идентитета, ту се отварају и школе и вртићи. И у РС имамо одличну сарадњу државних органа и Цркве. Власт и Црква не треба да буду сукобљене, него треба да радимо, у синергији.

Председник РС истиче да постоји огромно разумевање и поштовање између патријарха Иринеја, председника Вучића и њега.

БАШ НА ВЕЛИКИ ПЕТАК: Друштвене мреже брује о ономе што се догодило у Слагалици!

– Његова светост својом смиреношћу и реалношћу много помаже. Апсолутно је потребно да Црква јасно каже свој став о државним процесима, као што је нормално да и држава некада буде консултована у вези с неким процесима у самој Цркви. То је сасвим нормално и то не треба да буде међа која је непремостива, ни за једне, ни за друге. Црква, као и држава, живи у оквиру народа и са народом и према томе деле и заједничке процесе. Велико ми је задовољство да је председник Вучић значајно помогао да се заврши Храм Светог Саве и да у том погледу постоји велико задовољство и у самој Цркви. Патријарх и владике заједно са нама деле бригу за народ и треба да буду информисани о свим важним државним питањима.

БАХАТО И ЗА ПРАЗНИК, ХАОС НА БУЛЕВАРУ КОД ЦВЕТКА: Паркирао човек мечку па зауставио 15 трамваја док је са девојком пазарио на пијаци?!

Упитан да прокоментарише ударну првоаприлску шалу у сарајевским новинама да напушта све политичке функције и напушта БиХ, Додик је рекао:

БАХАТИ СИН ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ: Зауставио саобраћај на магистрали и пребио возача јер га је претекао

– Није то шала. Давно сам ја напустио Босну. Ја живим у Републици Српској и ја то не доживљавам као Босну.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОДГОВОРИЛА НА УВРЕДЕ НАТО ДИВЉАКУШЕ: Даница Грујичић објаснила зашто је напустила емисију

(ВИДЕО) ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! ОБРУКАО СЕ ЗА СВА ВРЕМЕНА! Погледајте Каванијев промашај о ком бруји цела Француска!

Тим чувеног фирентинског стручњака спасава Богородицу Љевишку

(ВИДЕО) ЗСО ШТО ПРЕ: То је једини начин да Шиптари не заузму север Косова и Метохије!

Извор: alo.rs

Оставите коментар