Извор: Sputnik/ Владимир Песня
Регион

Додик: Отпор покушајима девастирања надлежности РС

Највећи успех Реублике Српске у 2017. години је, по оцени председника Милорада Додика, то што се званична Бањалука одупрла централизацији БиХ коју су покушали да спроведу Бошњаци, уз помоћ странаца.

Додик је то рекао у специјалној емисији РТРС-a сумирајући резултате постигнуте у овој години.

(ВИДЕО) ТЕКСТ ИНДИЈАНСКОГ ПОГЛАВИЦЕ УЗБУРКАО ЈАВНОСТ НА ЗАПАДУ: “Србија је лекција модерном свету”

Он је истакао да је отпор којим су институције Српске одговориле на покушаје девастирања њених надлежности од стране одређених структура у Сарајеву и међународних фактора, најважнији политички успех Републике Српске.

Додик је рекао да се Српска у овој години суочила и са озбиљним економским тешкоћама које су у великој мери биле изазване глобалним кретањима.

ДЕТАЉИ КРВАВЕ ДРАМЕ У БЕОГРАДУ: Другари из краја га јурили летвама, а онда се окренуо и потегао нож! Једном од младића се боре за живот

Председник Српске је нагласио да су концепт либералне економије, лоша приватизација и штете од поплава у многоме допринели лошем стању, али да се Српска извлачи из таквог стања.

Томе у прилог иду и капитална инфраструктурна улагања у Српској, 110 километара изграђених ауто-путева, најављена градња нових деоница, најава градње термоелектране Гацко 2, завршетак Клиничког центра у Бањалуци, навео је између осталог Додик.

(ВИДЕО/ФОТО) ТАЈНО КОПАЛИ ТУНЕЛЕ У ЛЕДУ ЗА НАПАД НА МОСКВУ: Откривена америчка нуклеарна база на Гренланду, а оно што су тамо оставили може све да нас уништи!

Говорећи о економији и задуживању, председник Додик је истакао да већ дужи период нема задуживања у области јавне потрошње, већ само за инфраструктурне пројекте.

„Добит предузећа ове године је преко милијарду марака, а јавни дуг је дуг јавних предузећа који они редовно сервисирају. Осим ‘Железница Српске‘, које ми морамо да преузмемо“, додао је Додик.

Председник Српске је поручио да се за Српску вреди борити, те да њено постојање одређује начин на који ће људи тамо живети.

ПРИЧА ИЗ СРПСКОГ СЕЛА ОД КОЈЕ СЕ ДИЖЕ КОСА НА ГЛАВИ: Призивали смо моју ПОКОЈНУ сестру златним прстеном, а онда је беба у кревецу…

„Република Српска може опстати и постојати без БиХ“, поручио је Додик.

Председник Српске напомње да на бироу за запошљавање нема ниједног електроинжењера, грађевинског или машинског инжењера, али да је највише оних који су завршили менаџменте и то на приватним факултетима.

СПРЕМА СЕ БРУТАЛАН НАСТАВАК СЕНКИ НАД БАЛКАНОМ! Стиже појачање, откривамо све детаље! Вођу окултног култа тумачиће једна од ОМИЉЕНИХ српских глумица, ево која!

„Мислим да је право чудо да смо политички и економски опстали у последњих десетак година“, истакао је Додик.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Сиријска војска заузела подручја јужно од Дамаска

ТАЧИЈУ СМЕТА СУД: Начињена “историјска неправда према Косову и ОВК“

Русија: Испорука америчког оружја Украјини — пут ка рату, а не миру

Вучић: Србија ће водити своју политику и штитити своје интересе

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
33°
28°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu