Регион

ДОДИК ОДБРУСИО БАКИРУ: Босански језик се неће учити у школама у Републици Српској!

Лидер СДА Бакир Изетбеговић јуче је најавио подношење апелације Уставном суду Српске у којој ће тражити пропорционалну заступљеност Бошњака у ентитетским институцијама и увођење такозваног босанског језика у школама у Српској.
РТРС
Најављеном апелацијом Уставном суду Републике Српске, Бакир Изетбеговић очигледно покушава да допринесе додатној конфузији у политичком животу БиХ, изјавио је за РТРС председник Републике Српске Милорад Додик.

Међународни фактор је, каже, размазио бошњачку елиту, која сада на овај начин покушава да дође до својих дугогодишњих циљева. У Уставу Српске пише да је језик којим говори бошњачки народ њихов језик, и ниједна друга формулација у Српској није могућа, каже Додик.

– Не разумјем зашто се на овај начин покушава на силу или путем квазиправног система увести таква прича о босанском језику. Нема босанског језика и то је оно што је веома јасно. Српски језик је језик српског народа, тако и бошњачки језик може да буде који они хоће, али оно што ми не можемо да прихватимо јесте да се босански језик третира као језик који ће бити изучаван у школама у Републици Српској и то се неће десити, поручио је Додик.

Извор: РТРС, Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЕУ отима хлеб из руку најсиромашнијима у Србији

ТАДИЋ ПОРУЧИО ВУЧИЋУ: Дај Косову столицу у УН!

Ђурић: Тадићева брука живеће довека!

Оставите коментар