Фото: РТРС
Регион

Додик: Одбрана статуса Српске испред страначке политике

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да одбрана статуса и положаја Српске, базичних права српског народа, мора бити испред страначке политике и да ће он, као председник Републике, бити на челу снага за њено очување и јачање.

Додик је нагласио значај обједињавања свих патриотски оријентисаних партија и појединаца у тренутку када је у региону на сцени очигледан покушај дестабилизације у многим државама, па и у Републици Српској.

Он је навео да је јединство најбољи начин очувања интереса српског народа, што ће бити потврђено и у Декларацији о опстанку српског народа, коју ће заједнички представити Република Српска и Србија, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Додик је на данашњем састанку захвалио на подршци досадашњем одборнику СДС-а у Скуштини општине Теслић Богдану Ђукићу, који је одлучио да напусти СДС, за коју сматра да не дјелује у складу са оним политикама за које су јој грађани Теслића и Републике Српске дали повјерење.

Ђукић, један од кандидата са највише личних гласова на протеклим изборима у Теслићу, упознао је Додика о својој одлуци да напусти СДС и да је у наредном периоду спреман да дјелује у оквиру политичког блока који на прво мјесто ставља интересе јачања Републике Српске и оне принципе због којих је и основан сам СДС.

Извор: СРНА

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Погледајте који српски политичар из БиХ се дружи са АЛИЈИНИМ РАТНИМ ЗЛОЧИНЦЕМ! (ФОТО)

Одржана трибина „Српско питање на Косову и Метохији“ (ВИДЕО)

Сулудо: Демократе ПРОТИВ превентивних здравствених прегледа јер их организује СНС!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
1°
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
18°
Mon