Извор: mc.rs
Регион

ДОДИК О ХАШКОМ ТРИБУНАЛУ: Јасно је да им је намера да се народи на овим просторима НИКАД НЕ ПОМИРЕ!

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Хашки трибунал за време свог постојања није обезбедио правду и истину, него је постао највећи генератор непомирења међу народима бивше Југославије, с чим ће у будућности морати да се "носе" сви који живе на овим просторима.

ЛУКАШЕНКО СРБИЈИ ШАЉЕ МНОГО ВИШЕ МИГОВА НЕГО ШТО СЕ ПРИЧАЛО: Србија постаје убедљиво НАЈЈАЧА ВОЈНА СИЛА У РЕГИОНУ!

Према његовим речима, правду Хашког трибунала најбоље су осетили Срби, што је лако доказати простим увидом у пресуде и казне које су се Србима изрицале, док истовремено српски народ остаје без одговора на питање ко је побио око 30.000 Срба у грађанском рату у БиХ, од чега велики број цивила.

– Хашки трибунал је политички суд који је концентрисан искључиво да “покрије“ већ раније донесене политичке налоге о карактеру протеклог рата и распаду бивше Југославије – рекао је Додик, пренела је РТРС.

ХОРОР У БЕОГРАДУ: Девојчицу (14) другови силовали дршком од метле

Он је упозорио да након Хашког трибунала остају четири истине – српска, хрватска, бошњачка и „хашка“, са којима сви на просторима бивше ?угославије морају да се „носе“ у будућности.

– И оно мало напора у функцији помирења који су уложени у конкретним локалним заједницама и на простору цијеле БиХ, Хашки трибунал је својим одлукама у континуитету срушио- напоменуо је Додик, у изјави за Срну.

Председник Српске је додао да је важан сегмент рада тог суда и то што се показао као веома несигурно место и „постао гробница за многе којима се тамо судило“.

(ВИДЕО) СРАМНО: Бахати београдски редитељ се подсмехивао српским жртвама и патријарху, Србе поредио са нацистима!

– Директан пренос самоубиства (хрватског генерала Слободана Праљка) јуче у судници Хашког суда најбоље описује карактер, озбиљност и намере тог суда. Можда је то и најстрашнија илустрација функционисања те правосудне институције која је посејала ново семе раздора у БиХ и све нас заједно додатно удаљила од помирења, које су и сами прокламовали оснивајући Хашки трибунал – рекао је Додик.

ПРАЉКА СТИГЛА СУЛЕЈМАНОВА КЛЕТВА! Зла коб генерала који је срушио СТАРИ МОСТАРСКИ МОСТ!

 На питање да прокоментарише јучерашњу пресуду лидерима „Херцег-Босне“ пред Хашким трибуналом, Додик је оценио да је све то резултат „прекомбиновања“ хрватских представника у политичким калкулацијама и да проблем са „Херцег-Босном“ можда и јесте у томе што су хрватски руководиоци у то време одустали од ње и створилу услове да то буде организација иза које не стоје ни сами Хрвати, а сада се БиХ показује као најлошије место управо за њих.

– Мислим да су се они у политичким калкулацијама од распада некадашње Југославије до данас прекомбиновали. Прво су јасно подржали референдум о самосталности БиХ, онда су након пар година ратовали против муслимана, а епилог тог ратовања видите у јучерашњим пресудама – рекао је Додик.

ОТМИЦА У БЕОГРАДУ: Младићи стрпали дечака у ауто, па га мучили у Малом Мокром Лугу!

Он је упозорио и да није коректно што Хрвати ову пресуду користе како би указивали на оно што је „само део њихове истине“ и одбацио било какве инсинуације од било кога ко пресуду „шесторци“ из „Херцег-Босне“ покушава да „преведе на причу о одговорности Срба“.

Према његовим речи, у том случају је суђено „шесторци“ за сукобе са муслиманима, нема ту нигде Срба и апсолутно је некоректно да било ко са тим повезује Србе, Републику Српску или Србију.

ОНО ШТО НИСТЕ ЗНАЛИ О ПРАЉКУ: Најбољем пријатељу Србину је преотео жену, а богатство је оставио…

Додик је подсетио да је Хашки трибунал формиран као суд за бившу Југославију, али да није судио за огроман број злочина над Србима, попут оних у Хрватској, те додао да се апсолутно може закључити да су сви напори тог трибунала од оснивања ишли ка томе да деградирају српски народ и Српску коју се желели да прикажу као резултат удруженог злочиначког подухвата, у чему нису успели јер за то нема доказа.

ПОЧЕЛО ЈЕ: Албанија и тзв. Косово зацртали рок за уједињење

– То је било настојање да се припише квалификација која би касније била основа за демонтажу, али данас је јасно да нема било каквог удруженог злочиначког подухвата који је формирао Српску – рекао је Додик и напоменуо да је Република Српска остала на међународној сцени као потписник Дејтонског споразума, чиме је обезбедила себи и унутрашњу и међународну легитимацију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић: Не бих се ругао чину Праљка, проблем су двоструки аршини ЕУ

Стефан Стаменковски: Војно-техничка сарадња са Русијом је предуслов за решавање ситуације на КиМ

КИТАРОВИЋКА У ХАГУ ПОНОВИЛА УСТАШКУ МАНТРУ: Хрватска није агресор, бранила се од великосрпске агресије

НЕЗАПАМЋЕН СКАНДАЛ НА ГРАДСКОМ ГРОБЉУ У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ: Гробари украли минђуше са мртве бабе!

Извор: Танјуг

Оставите коментар