youtube.com
Избори Република Српска

ДОДИК: Нисам спреман да делујем против Дејтона и Устава!

На директно питање да ли ће наставити да се залаже за сецецију РС и њену интеграцију са Србијом председник РС одговорио да ће поштовати Дејтонски мировни споразум и Устав.

ДАН КАДА ЈЕ ОРИЈЕНТ ЕКСПРЕС ЧЕКАО МИЛУНКУ САВИЋ

Нисам против могућности постојања Босне и Херцеговине, али јесам против такве БиХ која подрива Дејтонски мировни споразум, изјавио је председник Републике Српске у предизборном интервјуу за агенцију Ројтерс, која га описује као лидера који је дуго позивао на сецецију РС од Босне, али је ублажио став док се земља ближи изборима.

– Ја сам против БиХ коју воде странци који су начинили немогућу креацију… где немамо унутрашњи дијалог – рекао је Додик који је додао да је Дејтонски споразум током година обезвређен интервенцијама међународних контролора и судија.

ДОДИК: Сутра подаци о страном мешању у изборе у БиХ

Ројтерс наводи да се Додик кандидује за српског члана Председништва БиХ, „државе коју је у прошлости често називао “немогућом“ и предодређеном за распад“.

На директно питање да ли ће наставити да се залаже за сецецију РС и њену интеграцију са Србијом, он је одговорио да ће поштовати Дејтонски мировни споразум и Устав.

Морин Кормак ,,кроји“ гласове у Српској!

– Нисам спреман да делујем против Дејтона и против Устава – рекао је Додик.

Британска агенција оцењује да је он у интервјуу, бранећи Дејтонски споразум, заузео „много изнијансиранији став“.

Петооктобарска алхемија: Вриштећу симболику захтева који опет међу Србе враћа симбиозу 5. октобра и стегнуте песнице није могуће игнорисати

Додик је, такође, истакао да ће наставити да подржава настојање БиХ да уђе у Европску унију, али не и у НАТО.

ЈЕРЕМИЋ У ПРОБЛЕМИМА ДО ГУШЕ! КЛУПКО СЕ ОДМОТАВА – ближи се суђење његовом партнеру ХОУ, а шеик Гади почео да ОТКРИВА СВЕ ТОКОВЕ НОВЦА!

(ВИДЕО) ПОКОЈНИ ЈОВО ТАРАБИЋ ЗА ЖИВОТА ОТКРИО НЕВЕРОВАТНУ ИСТИНУ О РЕЧИМА СВОЈИХ ПРЕДАКА: Оно за шљиву уопште није тачно, то су измислили непријатељи Срба! Али, ево шта им се стварно приказало

Приштина узалуд куца: Исламске земље имају јак разлог да не признају тзв. Косово

ИСИДОРА САХРАЊЕНА СА ИГРАЧКАМА: Другарица прочитала њен писмени задатак и сви су зајецали, девојчица као да је предвидела трагедију

БОСАНСКИ КАНИБАЛ ШОКИРАО ИСКУСНЕ ПОЛИЦАЈЦЕ: Више је жалио убијеног пса него рођену мајку који је ИСКАСАПИО СЕКИРОМ

НЕЗАПАМЋЕН ЗЛОЧИН ТРЕСЕ КЛАДОВО! Комшија месецима силовао двојицу дечака, а онда је тетка ухватила једног да пуши, отела му мобилни и открила ужас

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ОВИ МУЉАЈУ, ЗА БОГА НЕ ЗНАЈУ! Код опозиције у Шапцу све може: Закупнина земљишта се ПЛАЋА ЖИВИМ МЕСОМ!?

БИО ЈЕ ,,МРТАВ“ ЧОВЕК КАДА СЕ ЗАМЕРИО ВОЂИ ЈУЖНОАФРИЧКОГ ПОЏЕМЉА: Ево зашто је дилер дијаманата сурово ликвидиран

НИСУ ДОБРОДОШЛИ: ТАЧИ, ПАЦОЛИ И ХАРАДИНАЈ СУ ПРИВАТНО У ЊУЈОРКУ! Портпаролка УН демантовала да делегација Приштине учествује у раду ГС!

Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
29°
Mon
28°
Tue
28°
Wed
29°
Thu