Википедија
Политика Регион Србија

ДОДИК: Ми Срби верујемо да је правда могућа, али нема правде тамо где је злочинац дели

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је на манифестацији обиљежавања Дана сјећања на убијене и прогнане Србе у хрватској оружаној акцији „Олуја“, да је „Олуја“ била акција етничког чишћења Срба.

– Тражим увијек у себи снагу да разумијем оно што се десило српском народу који је страдао, не само у „Олуји“ већ и кроз читаву историју – рекао је Додик.

Предсједник Српске је истакао да нема разлике између државног пројекта НДХ и усташке политике геноцида, и етничког чишћење 1995. године, и поручио да Срби у овом вијеку морају искористити шансу у погледу свог територијалног и политичког јединства.

КАКО ДА СПАСЕТЕ ЖИВОТ АКО ВАС УЈЕДЕ СТРШЉЕН: Смрт наступа за само неколико минута, а ево када је УБОД ФАТАЛАН!

Додик је рекао да су усташе и НДХ, кроз свој државни пројекат, убијала Србе, формирали логор за дјецу у којој су убијана и прекрштана.

– Етничко чишћење 1995. године десило се уз одобрење Запада и НАТО – рекао је Додик, додајући да је „Олуја“ злочиначки подухват проведен с циљем уништења Срба, за који нико није одговарао.

НОВИ ДЕТАЉИ ЕКСПЛОЗИЈЕ НА ЧУКАРИЦИ: Бомба бачена на аутомобил познатог кошаркаша, али ОН НИЈЕ БИО МЕТА! ЕВО КОМЕ ЈЕ БИЛА НАМЕЊЕНА!

Предсједник Српске је истакао да је српско страдање у „Олуји“ било олујно, читаве породице су нестале, страдале су жене, дјеце и цивили, а правде још увијек нема.

– Ми Срби вјерујемо да је правда могућа, али нема правде тамо гдје је злочинац дијели – нагласио је он.

(ФОТО) Морално дно – Црногорски официр на прослави „Олује“ под барјаком „За дом спремни“

Додик је захвалио Вучићу на иницијативи за обиљежавање српског страдања у „Олују“ и Србији за заштиту и пружено уточиште свим прогнаним Србима.

– Данас ми гледамо у Србију. Срби могу да кажу да имају двије ствари – јаку и моћну Србију и Републику Српску која оличава слободу српског народа. Ми смо, не само кроз „Олују“, научили да имамо слободу тамо гдје имамо државу – рекао је Додик.

ЗАСТАВА СА ГРБОМ СРБИЈЕ ЗАБРАЊЕНА ЈЕ ЗА СВАДБЕ И ПРОСЛАВЕ: Какве су казне и када српска тробојка СМЕ ДА СЕ УПОТРЕБЉАВА!

Предсједник Српске је нагласио да српски народ жели мир и слободу, да воли Србију и Српску и има вољу да их јача и брани.

– Сигуран сам да ће Срби наћи снагу за државно уједињење у овом вијеку. Ми волимо Србију, доживљавамо је својом земљом, ми видимо Републику Српску и Србију као јединствен простор и вјерујем да на то имамо право – истакао је Додик.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СОБА БИЛА ПУНА КРВИ, ИСПРЕД ЗГРАДЕ СЕ ЧУО УРЛИК: Мушкарац из Јагодине пуцао жени у главу пред сином, па извршио самоубиство

МИТ О ДОБРОНАМЕРНИМ „ЗАПАДНИМ ДЕМОКРАТИЈАМА“: Тло на ком је засађено прво семе зла и хаоса

ЈЕВРЕЈСКА ЗАЈЕДНИЦА: Хрватска политика је шизофрена, ,,ослободили“ се од народа

Војска Србије подигла борбену готовост на целој територији због Косова и Метохије

ОБЈАВИТЕ ИМЕНА СВИХ ПЕДОФИЛА! Отац мале Марије, коју је СИЛОВАО И УБИО МОНСТРУМ у Лединцима, АПЕЛУЈЕ НА ДРЖАВУ!

ОВАКО СЕ ЧУВА ЋИРИЛИЦА У РАСЕЈАЊУ: Отворене прве српске библиотеке у Немачкој!

ЛЕТО СЕ ВРАТИЛО У ПУНОМ СЈАЈУ: Недеља широм Србије сунчана, веома топла и спарна, наредних 7 дана заборавите на кишобране!

КИТАРОВИЋ: Олуја је била БЕСПРЕКОРНА АКЦИЈА, захваљујемо хрватским генералима!

РТРС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon
27°
Tue