Фото: РТРС
Регион

Додик: Изетбеговић има право на глас само у име Бошњака

Република Српска не жели да оспорава право Хрватској да гради Пељешачки мост на својој територији, али да од званичног Загреба очекује да исто тако интензивира ангажман на отпочињању радова на мосту на Сави, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик.

Додик је рекао да је Хрватска до сада више пута показала јавни интерес за мост на Сави, али ништа више од тога се није догодило, пренели су бањалучки медији.

Министар цивилних послова у Савету министара Адил Османовић упутио је јуче писмо министру мора, промета и инфраструктуре Хрватске Олегу Бутковићу у којем га обавештава да ће Министарство цивилних послова предложити једнострано проглашење суверенитета БиХ у том делу Јадрана уколико Хрватска настави активности на градњи Пељешачког моста.

Додик је с тим у вези поново оптужио бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића за континуирано, како је рекао, лажно представљање.

Изетбеговић стално, каже Додик, покушава да свој глас представи као глас БиХ.

„Он заиста има право на глас, али само у име Бошњака. Подсећам га да без гласова Срба и Хрвата нема усаглашеног става БиХ, па и те изјаве у вези са проглашењем суверенитета на подручју Неума, које долазе из СДА, треба посматрати као пуцањ у празно“, поручио је Додик.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УПОЗОРЕЊЕ: Заветници поручују да се спрема НАПАД НА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ!

Москва: Одговорићемо на непријатељско понашање Америке

МУП: Нетачне и злонамерне тврдње Полицијског синдиката Србије!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun
27°
Mon