Регион

Додик: Иза напада на Српску и РТРС стоји Сарајево и СзП

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да иза сталних напада из Сарајева на институције Републике Српске, па и на Радио-телевизији Републике Српске /РТРС/, стоји организовани приступ који има неколико центара, те да није реч само о бошњачком члану Председништва БиХ Бакиру Изетбеговићу, већ и о Савезу за промене који је потпуно везан за Изетбеговићеву политику.

„Јуче на Додму народа, када се радило о Изборном закону који је требао да омогући да у Федерацији БиХ /ФБиХ/ коначно дођемо до процедуре која омогућава да Срби тамо имају своју делегацију, представници СДС-а нису гласали ни за то, јер Изетбеговић сматра да то није добар закон у коме се промовише принцип да у ФБиХ сваки народ бира свог представника, а до сада није било тако“, појаснио је председник Додик новинарима у Српцу.

Он је подсетио да, од када је успостављен Дом народа у ФБиХ нема попуњене делегације Срба и тај закон то треба да реши, али то њима није било довољно и нису гласали да се то реши, што говори о њиховим политикама.

Додик је, коментаришући сталне нападе Сарајева на институције Републике Српске, рекао да су напади из Сарајеву усмјрени према институцијама власти, Влади, председнику, те РТРС-у као јавном сервису који ради у отежаним околностима, имајући у виду систем наплате који је потпуно у кризи.

„Они треба да ријеше проблем са наплатом на нивоу БиХ. Они то нису решили, а онда након неколико месеци кажу да је РТРС крив, јер не измирује своје обавезе. То је дечија игра коју је свако препознао и о томе нема потребе много причати“, сматра Додик.

Коментаришући наводе о оснивању српско-руске странке, који су објављени на појединим блоговима, Додик је рекао да не зна одакле таква вест, наводећи да је он председник политичке партије и да то остаје.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бивши потпковник КОС тврди: Саша Јанковић је тајни агент британске обавештајне службе!

ПУТИН СПРЕМА ОДМАЗДУ ЗБОГ СПОМЕНИКА: Варшава увредила Русију

Извор: СРНА

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri