Printscreen
Регион

Додик: Хтели су војску на граници, одбио сам

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је на седници Председништва тражено да се због прилива миграната војска распореди на граници према Србији и Црној Гори, али да је он то одбио.

„Седница је завршена без било какве одлуке“, рекао је Додик новинарима након седнице, преноси сарајевска Н1 телевизија.

Он је додао да је одбио тај предлог јер то није надлежност војске.

(ФОТО) ЕВО КО ЈЕ ПРИСТУПИО ЗАВЕТНИЦИМА! Представили програм и нове чланове!

Аутомобил министра Бранислава Недимовића слетео у канал! Полиција извлачи људе из возила

„Одбијена је и одлука за распоређивање Фронтекса, што значи да би граница према Хрватској била још тврђа. Једна мазохистичка одлука, јер би само повећала проблеме кризе. Имамо неефикасан и стерилан Савет министара. У складу с Пословником није подржан закључак и то остаје за следећу седницу“, објаснио је Додик.

Како је рекао, одбио је и закључак о распоређивању центара за смештај миграната по целој БиХ.

Хорор на Новом Београду! Мушкарац скочио са зграде

Хорор на Новом Београду! Мушкарац скочио са зграде

„Џаферовић је предложио да се донесе закључак који подразумева да се центри за смештај миграната распореде по целој Босни и Херцеговини. На простору Републике Српске неће се пратити мигрантски центри, јер Република Српска не треба да буде колатерална прича у том погледу“, рекао је Додик и додао да је проблем с мигрантима сервиран нижим нивоима власти.

Џаферовић: Додик одбио да се терет кризе распореди на целу БиХ

Бошњачки члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић изјавио је да је на седници Председништва предложио да се терет мигрантске кризе распореди на целу Босну и Херцеговину и да није коректно што председавајући Председништва Милорад Додик то није прихватио.

Збогом „Андроиду“: „Хуавеј“ прелази на руску „Аурору“?

Према његовим речима, он је предложио закључак да се таква одлука донесе и да се лакше поднесе мигрантска криза, али је Додик то одбио.

„Мислим да је Комшић понудио једну одлуку која је у складу са законом. Наводи се ангажман војске која не може да употребљава оружје. То би једноставно била помоћ Граничној полицији БиХ. Гранична полиција је једина надлежна, али употреба Оружаних снага не би била против закону“, рекао је Џаферовић.

rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon