Извор: mc.rs
Регион

Додик: Декларација у парламентима Српске и Србије у новембру

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да рад на декларацији о опстанку српског народа добро напредује и да би текст требало да буде усвојен у парламентима Србије и Српске у новембру.

„Желимо да дођемо до најбољег могућег документа и зато ћемо у цели процес укључити велики број људи који имају шта да кажу о положају и будућности Срба на овим просторима“, нагласио је Додик.

Он је за „Вечерње новости“ рекао да тимови из Србије и Републике Српске интензивно раде на томе и навео да ће се пре завршетка документа највероватније још једном састати са председником Србије Александром Вучићем и политичким представницима Срба из региона.

Када је реч о референдуму о статусу Републике Српске, Додик је поновио да би то у овом тренутку довело до подела у друштву и да је жеља да се то избегне.

Додик, који је лидер СНСД-а, рекао је да СНСД као одговорна партија то жели да избегне, узимајући у обзир међународне околности и изостанак консензуса кључних политичких играча.

„Одложићемо разматрање тог питања“, рекао је Додик и подсетио на одлуку сабора његове странке да се до краја ове године процене услови за могуће одржавање референдума.

Према његовим речима, ни СДС, ни ПДП, ни Драган Чавић не желе самосталност Српске.

„Услови за изјашњавање у 2018. години нису створени, али наставићемо да тражимо консензус о свим питањима важним за Српску, па и о овом“, поручио је председник Српске.

Извор: rs.sputniknews.com

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић и Менг: Србија и Кина пријатељи који деле и добро и зло

ИРМА НАСТАВЉА ДА ПУСТОШИ АМЕРИКУ: Ураган потпопио Северну Каролину, има мртвих (ВИДЕО)

Нове санкције: Шта све не сме Северна Кореја

 

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
1°
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
18°
Mon