Регион

Додик: Ако влада БиХ нема подршку парламента, следи оставка

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да би "у свакој нормалној земљи, што БиХ није, извршни орган требало да поднесе оставку ако у парламенту нема подршку за свој рад".

Додик је за РТРС рекао да „Савет министара БиХ, који је помоћни орган Председништва БиХ, формално правно, суштински и политички нема довољно гласова у парламенту БиХ, с обзиром на то да није подржан његов извештај о раду за прошлу годину“. „Њима је важно да тамо седе без скупштинске већине, не извршавају обавезе, заобилазе институције Републике Српске, лажу ЕУ са становишта Транспортне заједнице у смислу основног уговора који није споран“, рекао је Додик.

Поновио је да „за Српску није споран уговор између земаља чланица Транспортне заједнице, већ унутрашња процедура“. Додик је позвао на потписивање овог уговора, али уз механизам координације, односно формирање министарске конференције од три надлежна министра и ротирајуће представљање БиХ. „То сви разумеју у Европи, само не ови из Савета министара“, истакао је Додик.

Нагласио је да РС има озбиљне надлежности у области комуникације и саобраћаја и да се не може допустити „неодговорним типовима који глуме владу БиХ“ да одлучују. „Онда ћемо увек проћи овако како смо у Трсту – три пројекта изван Републике Српске и само један у Републици Српској и то онај који је наслоњен на Федерацију БиХ, петља у Добоју која се односи на коридор 5Ц“, закључио је Додик.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Запаљен аутомобил Оливера Ивановића

Компанија Веслија Кларка ипак није успела да преузме косовски угаљ

Ружић о Косову: Доста митоманије!

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
25°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
18°
Thu