sputnik.rs
Регион

Додик: 1. март није и неће бити празник за Републику Српску

Председник Републике Српске Милорад Додик излавио је да за Републику Српску 1.март није и не може бити празник, јер је то дан у којем је цели један народ, српски, прегласан.

ПОНИЖЕЊЕ СРБИЈЕ И СРПСКИХ ЖРТАВА! Заветници реаговали на скандалозну фотографију Брнабићке и Харадинаја!

Председник Републике Српске Милорад Додик излавио је да за Републику Српску 1.март није и не може бити празник, јер је то дан у којем је цели један народ, српски, прегласан.

„1. март је дан у којем је цели један народ прегласан, у којем су нападнути наши национални симболи попут заставе, и најтрагичније дан када је убијен српски сват само зато што је Србин“, рекао је Додик, а преносе медији.

„За дом спремни“ може понекад, петокрака није спорна

Додик је још додао да се инсистирање на 1. марту, као датуму којим се обележава независност БиХ, доживљава као провокација бошњачке политичке елите, која не пристаје на договор о датумима који би свима били прихватљиви.

„Што је још горе, инсистира се на слављењу датума који је, касније ће се показати, био окидач за ужасан грађански рат који нам се догодио“, прецизирао је Додик.

ЧЕДА СЕ УПЛАШИО МИЛИЦЕ ЂУРЂЕВИЋ: Није се појавио на ТВ дуелу!

1. марта 1992. године одржан је референдум за отцепљење Босне и Херцеговине од Југославије и тим референдумом је прегласан српски народ који у њему није учествовао и чиме је повређено његово право конститутивног народа.

Припадници друга два конститутивна народа у БиХ, Бошњаци и Хрвати су се на референдуму изјаснили за напуштање југословенске федерације.

Такође, тог дана је у Сарајеву на Башцаршији убијен српски сват Никола Гардовић, а убице, које муслиманска власт у Сарајеву није ни покушала да идентификује и казни, спалиле су потом српску заставу.

Интерпол брутално ударио на Србију – Београд хитно одговорио

У Федерацији БиХ 1. март је нерадни дан јер се обележава као Дан независности БиХ, иако на нивоу БиХ никад није усвојен закон о празницима.

У Републици Српској 1. март се не обележава и радни је дан за све институције.


РЕКЛАМА
МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Они су нас избацили из сале, а ми ћемо њих збацити са власти!

Извор: Новости

Оставите коментар