youtube.com/Časopis Vitez
Друштво Србија

ДОБРИЦА ЕРИЋ ПРЕДОСЕТИО КРАЈ: Преко унуке Невене послао ствари за свој легат!

Добрица Ерић био је знаменита фигура српске поезије и у добу Десанке Максимовић, Васка Попе, Стевана Раичковића и Бране Петровића, а само четири месеца пре смрти оставио је свој легат удружењу Адлигат.

(ВИДЕО) МАСОВНИ РУСКИ ДЕСАНТ: Они могу да униште непријатеља било где

Велики писац завештао је своју последњу књигу у издању Српске књижевне задруге и омиљене предмете овом приватном музеју.

„Данас сам доживео нешто толико лепо и необично, да ми изгледа скоро нестварно. Сутра кад се пробудим, плашим се да не помислим да сам све ово сањао“, написао је Добрица Ерић о Адлигату у нашој књизи утисака приликом једне од својих посета, као и да је ова институција „нешто најлепше што је последњих година видео у овом граду и овој вечно нагрђеној српској култури.“

СРБИЈО, ОБРАТИ ПАЖЊУ! СПЕЦИЈАЛЦИ АЛБАНИЈЕ, КОСОВА И МАКЕДОНИЈЕ НА ИСТОМ ЗАДАТКУ – Блесак Западног Балкана!

Пре само четири месеца, Добрица нам је, посредством унуке Невене Дамљановић, послао свој сат, свој омиљени нож за писма и своје наочаре, као и један потписани примерак своје нове књиге у издању СКЗ за његову збирку коју смо почели да формирамо.

„Витези поезије никада не умиру“, написао је Виктор Лазић из Адлигата.

ОВО НИЈЕ НОРМАЛНО! Сутра се спремите за временску АПОКАЛИПСУ

Добрица Ерић преминуо је у петак у Београду у 83. години живота, после дуже болести и изостајања из јавног и књижевног живота.С великим бројем песама ушао је у „Антологију српске поезије за децу“ Душана Радовића, с којим је уређивао часопис Полетарац.

(ВИДЕО) Торнадо у Нишу насред игралишта: Дечја колица, лопте и играчке полетеле су у секунди, а један човек је снимио језиву сцену

У српској поезији за децу оставио је неизбрисив траг и оригиналан опус, између осталог: „Вашар у Тополи“, Славуј и сунце“ „Огрлица од грлица“, „Лето у Калипољу“, „Фрула златокрила“, „Од ратара до златара“, „Добрица чобанска торбица“, „Торба са пет спратова“, „Песме о свицима“, „Долина сунцокрета“ и друге.

Превозник из Панчева уводи бизнис класу: Стартује од 15. априла, а правила су јасно одређена

Posted by Музеј српске књижевности, Адлигат, Museum of Serbian Literature, Adligat on Friday, 29 March 2019

Познати песник Добрица Ерић биће сахрањен у недељу у 13 часова у родном месту.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) РУСКА И БЕЛОРУСКА ВОЈСКА СТИЖУ У СРБИЈУ! ИМАЋЕ ЈЕДАН ЗАДАТАК! Терористи и диверзанти суочиће се са ултимативном силом!

(ВИДЕО) ПРОТЕСТИ У ПОДГОРИЦИ: Потписан Споразум о будућности, опозиционари траже оставке званичника

ВОДИТЕЉКА СЛАГАЛИЦЕ 2 ПУТА ПОБЕДИЛА РАК: Иза телевизијског осмеха крије се СТРАШНА БОРБА ЗА ЖИВОТ! Доктори су знали, али ево шта се дешавало у међувремену…

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ПОЛИЦАЈАЦ ЗГРОЗИО ЦЕЛУ ЗЕМЉУ: Брутално ишамарао човека који је крвав лежао у болничком кревету, чак све снимао и смејао се!

kurir.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
28°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat