Pixabay
Друштво Србија

ДОБРЕ ВЕСТИ! Мајкама, породиљама и трудницама у Србији до краја године стиже новац!

Посланици ће највероватније крајем године или почетком наредне имати прилику да расправљају о допунама и изменама Закона о финансијској подршци породици са децом.

ЦЕЛУ НОЋ ЈЕ ПРИЧАО О ЊОЈ И ЗВАО ЈЕ НА МОБИЛНИ ДА ЈОЈ ПЕВА: Дарков пријатељ кроз сузе описао детаље вечери пре трагедије! Показивао ми је ОЖИЉКЕ и саветовао ме!

Сва дуговања мајкама, породиљама и трудницама због кашњења давања по Закону о подршци породици са децом биће исплаћена до краја године, изјавила је вечерас министарка задужена за демографску и популациону политику Славица Ђукић Дејановић и најавила да ће тај Закон у циљу побољшања бити поново пред посланицима за неколико месеци.

ВЛАСТИ У ЗАГРЕБУ НЕДЕЉАМА СПРОВОДЕ ЗЛОЧИНАЧКИ ПЛАН: Хрвати мигранте тајно пребацују у Србију!

– Од 1. јула сва финасијска давања иду мајци, породиљи, трудници, све што је раније из администратвних и других разлога каснило исправља се, све што финансијски није добијано месец за месец или је каснило два до три месеца биће исплаћено свакој жени до краја године и чим то финансије омогуће – рекла је Ђукић Дејановић у Скупштини Србије одговарајући на питања посланика.

Према њеним речима, посланици ће највероватније крајем године или почетком наредне имати прилику да расправљају о допунама и изменама Закона о финансијској подршци породици са децом.

(ВИДЕО) ОВЕ БОМБЕ КРУЖЕ АМЕРИКОМ: Серија сумњивих пошиљки у САД откривена рендгенским снимцима!

– Измене и допуне не могу бити приоизвод жеља већ морају бити засноване на равнотежи између тенденција владе да пронаталитетна политка буде пироритет државе а у складу са могућностима – рекла је она.

Према њеним речима, сви морају да буду свесни и да ће тај Закон морати да се поправља у складу са са поправљањем мартеријалног статуса државе.

– Мораћемо да одвајамо све више стимулативних и финансијских средстава у циљу подршке родитељству, за подизање реподуктивног знања…. – изјавила је она.

УЗНЕМИРУЈУЋЕ: Плакао над мртвим сином (2), а онда се из ковчега чуло Тата, могу ли добити чашу воде?

Министарка је оценила да је можда некада било и бољих мера, као што је посланик навео, али је додала да мора да се зна да никада није било већег обухвата грађанки обухваћених том мером. Давања за стумиулацију популационе политике никада у Србији нису били већа него сад, рекла је она и додала да је истина да је у имплементацији Закона било нејасноћа.

(ФОТО) СУКОБ ДВА БРАТА СТВОРИО ЈЕ НАЈВЕЋЕГ МОНСТРУМА У БЕОГРАДУ! Зграда са Звездаре ново је грађевинско чудо

– Влада је управо због нејасноћа и тенденција да ово буде Закон који ће се најчесће мењати фромирала комисјиу са преставницима минситарства, секретријата, статистике и за дечију заститу која днево прати примену закона – рекла је она.

Додала је да мора да се зна да постоји разлика између социјалне и популационе политике, која не прави разлику у социјаном статусу мајке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЛЕКАРИ У ПАНИЦИ: Дарко Лазић остаје без ноге?!

Амерички сан: Уништити кинеске „убице носача авиона“

КОНАЧНА ОДЛУКА ЈЕ ДОНЕТА! Начелник КБЦ о стању Дарка Лазића – породица и лекари једногласни!

(ВИДЕО) ОТКРИО ШОКАНТНЕ ДЕТАЉЕ Арканов телохранитељ проговорио о гарди и плати коју је добијао, девојкама за бокс цигара, свадби века са Цецом, Ћенти, Кристијану

Alo

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
30°
Thu
31°
Fri
30°
Sat
32°
Sun