Извор: kim.gov.rs
Политика Србија

Ђурић: Српска листа пројекат од националног интереса

Српска листа политички пројекат од националног знацаја, а њена суштина је политичко јединство Срба, те да у свакој од 10 општина са српском већином на локалним изборима у октобру окупи народ, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, после разговора са представницима општина са српском већином на КиМ.

Српска листа је политички пројекат од националног значаја за Србију и српски народ на Косову и Метохији и због тога ће на локалним изборима, 22. октобра, кључно бити да она, уз подршку институција државе Србије, изађе са кандидатима који ће у свакој од 10 општина са српском већином моћи да окупи народ, рекао је Марко Ђурић.

Printscreen

Ђурић је додао да суштина Српске листе и њеног деловања треба да буде око окупљања, а не око подела.

Према његовим рецицма, суштина деловања листе је супростављање поделама и да на читавој територији КиМ, у свим општинама са српском већином, имамо преко потребно политичко јединство.

„Зато је неопходно, и на данашњем састанку смо разговарали о томе, како да на предстојећим изборима окупимо што је могуће више политичких чинилаца српског народа како би Српска листа представљала, као што је то био случај и на парламентарним изборима, практично све или готово све српске политичке чиниоце на КиМ“, рекао је Ђурић.

Према његовим речима, разговарано је и о томе како да на локалне изборе Српска листа изађе са најбољим кандидатима који ће понудити грађанима конкретан и опипљив програм шта ће у наредне четири године урадити у општинама са српском већином.

Он је рекао да су разговарали о томе како да се отклоне различити недостаци и проблеми који постоје, додајући да је циљ да Српска листа на локалним изборима буде у стању да на најбољи могући начин артикулише вољу српског народа на КиМ и заштити њихове интетресе.

„Држава Србија ће наставити да подржава политичко организовање срба на КиМ, да одржава настојање српских представника да узму што је могуће више удела у институцијама, у свим облицима друштвеног живота јер то је нешто што нама припада и од чега зависи наше опстајање на КиМ“, рекао је Ђурић.

Како је навео, зато је важно борити се за оно што је наше јер смо свој на своме, а Српска листа је наш струмент да остваримо утицај у тим институцијама и да сачувамо институционалну везу са Београдом.

Председник Српске листе Горан Ракић позвао је све грађане са простора КиМ на јединство и заједничку борбу, оцењујући да је Стрпска листа једина партија која окупља све Србе под један барја, којима је Србија у срцу и којима је интерес и бољи живот Срба на КиМ на првом месту.

„Срби немају тај луксуз да се деле и разједњују. То би само ослабило нашу снагу“, закључио је Ракић.

Ракић је истакао да може да обећа да ће српска листа имати најбоље кандидате за градоначелнике и одборнике у свих 10 опстина са већинским српским становништвом.

„Битно је да ћемо имати кандидате за одборнике и у општинама где Срби нису већина. Ти Срби ће бити кредибилни, квалитетни и храбри, спремни да се ухвате у коштац са свим проблемима и којима ће национални интерес бити императив“, рекао је Ракић.

Председник Српске листе је додао да никада неће сарађивати са онима којима је лични интерес испред националног, јер су ти људи део политичке историје и тамо треба да остану.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СКАНДАЛОЗНО: Филм о Алији Изетбеговићу снимају у злогласном сарајевском логору за Србе (ВИДЕО)

Додик: Снимање филма о Алији Изетбеговићу прање биографије

Венецуела: Имамо спреман одговор ако нас САД нападну

Америка ограничава радијус кретања за руске дипломате

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun