Извор: mod.gov.rs
Политика Србија

Ђурић: Српска листа апсолутни победник локалних избора на КиМ

Српска листа апсолутни је победник локалних избора на Косову и Метохији, јер је освојила свих десет општина са српском већином, док је прва следећа, са победом у осам општина, албанска партија Демократски савез Косова, изјавио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

НАЈОПАСНИЈЕ СЕРИЈСКЕ УБИЦЕ ИЗ ИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ: Убијали жртве па им јели срца, силовали их мртве, а најбруталнији од свих био је Столе из Београда

„Не само што је Српска листа освојила десет општина са српском већином, већ је на целом КиМ победила укупно на локалним изборима. Освојила је десет општина, прва следећа албанска партија, Демократски савез Косова осам, странка Рамуша Харадинаја седам, странка Хашима Тачија пет, Самоопредељење три“, рекао је Ђурић дан након другог круга избора локалних избора на КиМ.

То је, додаје Ђурић, огромна победа за српски народ на КиМ, јер је 120.000 Срба у покрајини, наспрам милион Албанаца, успело да освоји десет општина, а да ниједна албанска странка појединачно не освоји ни близу толико на територији наше јужне покрајине.

(ФОТО) УСТАШКИ КОЉАЧ ФРА САТАНА: Мајка му била Српкиња, а он српску децу крамповима клао

Ђурић је честитао Српској листи на оствареној победи којом је, како је истакао постала најјача политичка странка када је реч о општинама на КиМ, рачунајући и албанске странке.

Он је захвалио свима који су допринели да Срби на КиМ данас достигну идеал, да се Срби сложе.

„То је оно чему смо се увек надали и од чега су зебли и страховали они којима није у интересу опстанак Срба на КиМ, а сада се то у пуном смислу те речи десило“, рекао је Ђурић.

(ВИДЕО) МИЛИОНИ СУ ПОГЛЕДАЛИ ОВАЈ ШОКАНТНИ СНИМАК: Да не би платио хотелски рачун, искочио кроз прозор собе на 19. спрату!

Он је захвалио српском народу који је, каже, тиме показао да му је стало да остане „у органској, институционалној вези са Србијом, да поштује и подржава напоре Србије“ и на томе што се одазвао позиву владе и председника да буду сложни и јединствени.

То ће, уверен је Ђурић, у будућности допринети бољој реализацији и борби за интересе Срба на КиМ.

Новим градоначелницима је поручио да је данас време за славље, а већ сутра време да се засуку рукави и да се озбиљно ради на решавању нагомиланих и бројних проблема нашег народа у општинама са српском већином.
У томе ће, назначио је, имати снажну подршку државе, владе, председника и грађана, који су решени да помогну српском народу да се избори и остане на КИМ.

„Желим свима да ове успехе политичке, изборне преточимо у успехе који ће се оплодити у резултатима, политичким, економским и сваким другим“, закључио је Ђурић.

(ФОТО) ВИДОВЊАК ЗЛАТКО НАПРАВИО ФОТО-РОБОТ: Овако изгледа ЈЕЛЕНИН УБИЦА

Петерле: Други круг локалних избора без неправилости

Главни посматрач мисије Европске уније за посматрање локалних избора на Косову, Алојз Петерле, позитивно је оценио спровођење другог круга локалних избора за градоначелнике и председнике општина.

„Имамо више од 70 посматрача у свим општинама. До сада они нису пријавили никакве неправилности. Процедуре теку мирно и изборна атмосфера је позитивна“, рекао је Петерле за Косовапрес, наводи се у пресклипингу УНМИК-а.

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat