Printscreen
Политика Србија

Ђурић: Нема штоперице, осим за формирање ЗСО

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да Приштина 1.674 дана "дугује" формирање Заједнице српских општина и да је то "једина штоперица која је укључена".

Ђурић је реаговао на информацију појединих медија да су приштински политичари затражили да се дијалог Београда и Приштине заврши за 18 месеци.

„Очекујем да Приштина што пре испуни своије обавезе и да њихови званичници размишљају о томе како ће да засуку рукаве и да седну да раде са Србима на КиМ, како би се ти односи унапредили и спровеле њихове обавезе према Србима „, рекао је Ђурић.

Нагласио је да је важно да Београд настави разговоре са Приштином, јер су они гарант стабилности, мира, безбедности и добре будућности за Србе и за Албанце.

Директор канцеларије за КиМ се осврнуо и на изјаву бившег југословенског политичара Азема Власија, да је независност Косова неповратна и неопозива, истакавши да има потпуно различите ставове од Власија.

„Вероватно би Власију као некадашњем члану Централног комитета данашња ситуација изгледала као научна фантастика, а сигуран сам да ће околности за 25 година бити битно другачије. Радићемо вредно на томе да за Србију ситуација буде неупоредиво боља него што је данас“, рекао је Ђурић.

Он је додао да је потребно да верујемо у нашу позицију која је, како каже, утемељена на праву и на правди као и на уверењу највећег дела нашег народа.

Ђурић је данас присуствовао панел дискусији посвећеној стогодишњици потписивања Крфске декларације и настанку Југославије у оквиру конференције Београдски стратешки дијалог.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Разнео се бомбом на улици

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Стиже снег!

Мобилни телефони угрожавају памћење код деце

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat