Printscreen
Економија Србија

Ђурић: Наш је посао да подржимо привредну сарадњу с Приштином

Директор Канцеларије Марко Ђурић рекао је да је Србија понудила сарадњу властима у Приштини, посебно привредну, те да очекује одговор друге стране.

(ВИДЕО) ПУТИН ПРИМЕТИО ДА ГА НЕКО ПРАТИ: Док је напуштао Сирију кроз прозор авиона је видео нешто на небу!

Марко Ђурић је након састанка привредника у ПКС, где се разговарало у оквиру Унутрашњег дијалога о КиМ у контексту економске сарадње, рекао и да важно да српске фирме што више инвестирају на КиМ.

„Ми се трудимо и наша рука је увек пружена, да се договарамо, посебно када је реч о привреди. Желим искрено да та рука буде прихваћена и да, са друге стране, та рука такође иде према нашој руци и да се у политчком смислу споразумемо, јер када руке не иду једна ка другој, у том симболичком смислу, обично то није добро за привреду“, рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ је истакао да је срећан и задовољан због чињенице што су предузећа која запошљавају стотине хиљада људи у Србији била заступљена на овом скупу.

ОПСАДНО СТАЊЕ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ: Све је почело када је певачица рањена у главу! У масовној тучи повређени ЗАТВОРСКИ ЧУВАР И ПОЛИЦАЈАЦ

Каже и да су готово концептуално подржала иницијативу да се привредна сарадња отвори, либерализује, да се неке административне препреке уклоне.

„Наш је посао да то подржимо“, рекао је Ђурић и додао да је зато иницијатива председника Александра Вучића за либерализацију протока робе, људи и капитала наишла на значајну подршку и била готово централни део дискусије о унутрашњем дијалогу из контекста привреде.

Оно што је врло важно и што је такође могло да се чује данас је да постоји потреба да српске фирме више инвестирају на Косову и Метохији и то може да допринесе јачању привредне сарадње, али и опстанку нашег народна на Косову, уверен је Ђурић.

(ВИДЕО/ФОТО) НЕСВАКИДАШЊА СЦЕНА У ПАРИЗУ! Србин зауставио саобраћај да би се поздравио са Вучићем!

„Нема успешног решавања српског националног питања и јачања српске државе без снажне економије. Привредници су показали снажну жељу и мотивацију да дају допринос решавању односа са Приштином, свесни су и тога да размена која премашује пола милијарде евра на годишњем нивоу значајно доприноси нашој економији“, каже Ђурић.

Наводи и да привредници подржавају иницијативу председника Вучића да се потпуно либерализује кретање роба, људи и капитала не само према КиМ већ и на читавом Балканском полуострву зато што, како каже, то је нешто што може да донесе добробит не само Србији већ и свим учесницима у том процесу.

Ђурић је након скупа привредника у ПКС рекао да се из разговора могло закључити да је лоше што у Приштини не постоји институција која је задужена за дијалог и решавање такозваних техничких питања, а која су, оцењује, у суштини дубоко политичка питања.

ПОРОДИЦА ЖЕНЕ КОЈА ЈЕ ИНФИЦИРАНА ХИВ-ОМ ТВРДИ: Крили су да има вирус, сазнали смо тек ПОСЛЕ САХРАНЕ да је била заражена! ЗА НАС ЈЕ ТАДА ПАКАО ТЕК ПОЧЕО

„Када је реч о привредној сарадњи нема никакве сумње да привреда то жели. Нема сумње да коморе раде фантастичан посао, а ми смо са наше стране као државне институције спремни да дамо додатни политички импулс да та сарадња у будућности буде још боља“, закључио је Ђурић.

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
27°
Fri
30°
Sat
31°
Sun
31°
Mon