Политика Србија

ЂУРИЋ: Како то Уставни суд у Приштини поништава принципе

Директор владине Канцеларије за КиМ, Марко Ðурић, запитао је данас, реагујући на најаву из ЕУ да ће "примедбе и закључци Устваног суда на Косову послужити као основа за даљу разраду Статута ЗСО", одакле прозилази право Уставног суда да једнострано поништава одредбе и принципе договорене брислеским споразумом о успостављању ЗСО.

(ВИДЕО) НА НИШАНУ ЛАЗАНСКОГ! Завршни чин: ШТА АКО САД СПРЕМА ХАОС И ВЕЛИКИ И НАПАД?

– Постављам питање где, у којој тачки споразума, ком члану или ставу се предвиђа да уставни суд у Пристини једнострано поништава његове одредбе и то пре него сто је статут ЗСО уопште усвојен? Посто тако несто баш нигде и ни у једном споразуму није предвиђено, свима би требало да буде јасно какве су намере оних који баш у овом тренутку овакве ставове износе – изјавио је Ðурић за Тањуг.

МИСТЕРИЈА ЦРКВЕ СА РТЊА: Хитлер је одавде пошао у поход на свет, капелу разнели због злата!

Портпаролка ЕУ Маја Коцијанчић је раније у одговору на питање Тањуга по којим принципима се ради на изради сатута ЗСО, да ли се ради на основу Бриселског споразума или одлука Устваног суда у Приштини, одговорила да ће Заједница бити успостављена у окрвирма законодавства Косова, као и да је Уставни суд Косова „оценио да је првобитни договор у складу са косовским уставом“, али и да је одлучио да његове примедбе и закључци послуже као основа за даљу разраду правног чина и Статута Заједнице српских општина.

РУСИЈА ЧЕКА НАПАД: Путин дигао црноморску флоту, борбена готовост на највишем нивоу


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Трампов саветник за унутрашњу безбедност поднео оставку

(ФОТО) Забрањени руски град: Американци никад нису успели да уђу, а одувек их је занимало шта крије ово мистериозно место

РУСИЈА УПОЗОРАВА БРИТАНЦЕ: Тајно пребацивање Скрипаљевих сматраћемо отмицом!

КУВА СЕ! Трамп због Сирије отказао одлазак на самит у Латинску Америку!

(ФОТО) ТРЕБИЊЕ ДОЧЕКАЛО ВУЧИЋА! Председник обилази вртић Србија и Саборни храм!

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
22°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
18°
Thu