Фото: Министарство рада
Регион Србија

Ђорђевић и Пинтер: Развијена сарадња Србије и Мађарске

Министар за рад Зоран Ђорђевић и амбасадор Мађарске у Србији Атила Пинтер сагласили су се да је сарадња две земље из домена рада, запошљавања, борачких и социјалних питања развијена констатујући да постоји простор за њено унапређење у областима од обостраног интереса.

Tоком састанка је истакнуто да сарадњу две земље одликују пријатељски односи, а да најбољи показатељ тога представља редовно одржавање заједничких седница влада двеју држава у претходном периоду, наводи се у саопштењу.

Ђорђевић је представио план Министарства за рад истичући да ће фокус у наредном периоду бити спровођење реорганизације у циљу постизања пуне финансијске контроле и веће ефикасности самог система.

У вези са мигрантском кризом, нагласио је да је неопходно одржавати дијалог и промовисати заједнички приступ ублажавању последица мигрантске кризе и решавању питања миграната који тренутно бораве на територији Србије и Мађарске, јер би евентуалне последице могле утицати на постојећу стабилност региона.

Министар је посебно истакао да ће Србија наставити да се понаша одговорно и хумано према мигрантској популацији, истовремено штитећи интересе својих грађана.

Амбасадор Пинтер је истакао да је Мађарска задовољна билатералним односима са Србијом, као и да пружа пуну подршку евроинтеграцијама Србије и спровођењу реформских процеса.

Имајући у виду да је општи интерес Србије да се обезбеди свеобухватна заштита српске непокретне културне баштине у другим државама, иницирани су разговори на високом нивоу у вези са закључивањем споразума о заштити војних меморијала и места страдања, наведено је у саопштењу.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЗАЕВ „ПРЕКРСТИО“ МАКЕДОНИЈУ! Молио Пенса да му помогне око референдума – ПЛАШИ СЕ НЕМИРА!

Јункер: ,,Против сам скорог придружења Западног Балкана ЕУ, али у противном ће избити рат“

Руски поклон протераним дипломатама: Ко не слуша Лаврова, слушаће Шојгуа

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri