minrzs.gov.rs
Друштво Србија

Ђорђевић: Држава помаже радницима „Гоше“ колико може

Протест радника Гоше није начин да остваре своја права, каже министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић наводећи да су држава и влада учиниле доста и раде на томе да радницима те приватне компаније помогну онолико колико могу.

„Не смемо да издвојимо раднике ‘Гоше’ као неки посебан случај, јер би то био преседан и после правило како би требало према свима да се опходимо, с обзиром да се ради о привтној компанији, понашамо се врло обазриво, али и наравно бринемо о свима њима. Они су грађани Србије и желимо да се тај проблем реши на најбољи и најмирнији начин“, рекао је Ђорђевић одговарајући на питања новинара.

Што се тиче „Гоше“, каже Ђорђевић није било контаката.

„Гоша је компанија која се налази у приватном власништву. Лично сматрам да то није начин како се долази до неких својих права“, рекао је Ђорђевић.

Навео је да је и Агенција за мирно решавање спорова све време била укључена у решавање овог случаја и биће укључена и даље докле год буде потребе за тим.

„Влада Србије је од првог момента ступила у контакт преко Агенције за мирно решавање спорова и покушавала на разне начине да то реши“, каже Ђорђевић.

Подсетио је да је Влада Србије, када је у питању Гоша, урадила низ ствари још док је био премијер био Александар Вучић и помагла је радницима како у новчаној надокнади тако и у вези са здравственим књижицама које су оверене до 30 септембра.

„Давали смо низ предлога како и на који начин да се преброди ово неплаћање пореза и доприноса како би они почели да раде, а касније држава да намири“, наглашава министар.

Каже да је држави и Влади најбитније да радницими задрже посао и да им помогне, истичући да је држава нудила и да посредује у продаји робе како би надоместили недостатак у финансијским средствима.

Наводи да је радницима понуђено и 120 радних места, пола у Великој Плани, а пола у Тополи, а да се од свих радника, само један јавио.

„Да ли је могуће да људи који кажу да 20 месеци нису добили плату не желе да раде на другом месту“, упитао је Ђорђевић подсећајући да и када радник заснује радни однос на другом месту, обавеза претходног послодавца остаје.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДФ: Ако Ђукановићев режим гласа за пријем тзв. државе Косово у Унеско, Србија да повуче дипломате

Амфилохије: Продају душу за НАТО и ЕУ

АТЕНТАТ НА ЗДРАВКА МАМИЋА: Упуцан извршни председник загребачког Динама

Вучић и Заев сутра у подне: Разговор о кризи

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun