Printscreen
Политика Србија

ЂИЛАС ПОТПУНО РАСКРИНКАН, ПОЧЕЛА ИСТРАГА ЗБОГ ЛОПОВЛУКА: Велика победа Курира, бахати политичар ускоро пред судом ЗБОГ ОТИМАЧИНЕ!

На чистац Градско правобранилаштво почело је да ради на прикупљању података ради евентуалног покретања поступка пред надлежним органима, истиче градски правобранилац Љиљана Благојевић.

Ванредно у ДПС! Брамерц тражио од Мила да се повуче?

Градско правобранилаштво почело је да чешља једног од лидера Савеза за Србију Драгана Ђиласа након открића Курира да је отео јавну имовину у елитном делу Београда, где је подигао скупоцену вилу!

Додик после састанка с Могеринијевом: Неприхватљива условљавања

После писања Курира да је Ђилас узурпирао 6,5 ари јавне својине – да је 650 квадратних метара земљишта око своје виле на Сењаку, које је у јавној својини, самоиницијативно озидао оградом и присвојио – Градско правобранилаштво је почело са анализирањем материјала о спорној парцели.

Саши Поповићу украли лажњаке? Адвокат Баџиног сина тражио вештачење сатова

ФОТО: GOOGLE STREET VIEW

ПСГ СЕ РАСПАДА ЗБОГ СЕРГЕЈА!? САША ЈАНКОВИЋ ПЛАНИРА ДА СЕ ИСПИШЕ ИЗ СТРАНКЕ! Избор глумца за председника разочарао опозиционаре

Почело је

Љиљана Благојевић, градски правобранилац, за наш лист наводи да је започето прикупљање података ради евентуалног покретања поступка пред надлежним органима.

ЂИЛАСОВИ ЛИЦЕМЕРИ! Бојкотовали седницу, али НИСУ БОЈКОТОВАЛИ СКУПШТИНСКУ БЛАГАЈНУ!

ФОТО: SCREENSHOT

– Градско правобранилаштво прикупља неопходне информације ради евентуалног покретања поступка пред надлежним органима а како би заштитило имовинскоправне интересе Града Београда. У том смислу очекујемо и поступање Секретаријата за имовинскоправне послове – достављање свих релевантних информација које се тичу имовине Града – поручила је Благојевићева.
Саговорници Курира оцењују да ако је неко прекршио закон или незаконито присвојио јавну својину, треба да одговара, ма ко то био.

ФОТО: Курир

Јелисавета Василић из Савета за борбу против корупције каже да сваки грађанин ове земље, уколико је прекршио закон, мора да одговара.

ПОРНО-СНИМАК ТИНЕЈЏЕРКИ ТРЕСЕ СРБИЈУ! Девојке са џоинтом снимају другарицу која има секс пред њима! На столу чаше, цигарете, марихуана и 500 динара! УЖАС, ГДЕ НАМ ИДУ ДЕЦА?!

Све да се испита

– Ђилас, или ко год други да је у питању, ако је урадио нешто бесправно, мора да одговара као и било ко други. То је прича (узурпација јавне својине), то треба да се докаже – наводи она, а на питање шта даље, Василићева каже:

– Покреће се поступак, можете и ви да покренете поступак, ако сматрате да је неко незаконито присвојио јавну својину. Институције морају радити свој посао, а не да причамо – ови су ово покрали, они оно.

(ФОТО) СНС ОСУЂУЈЕ: У дивљачком нападу разлупан аутомобил посланика Србислава Филиповића

ФОТО: Курир

Зоран Стојиљковић с Факултета политичких наука наводи да предмет треба процесуирати, а не политички користити.

– Треба видети кад је извршена та радња и када о томе почиње да се пише, да ли је то било предмет спора и раније. Ко год да је у питању, то треба процесуирати, а не да се политички користи.

ФОТО: Курир

Међутим, то што надлежни покрећу поступак не значи да ће Ђилас на крају и сносити одговорност. Наиме, пракса је показала да се политичари међусобно штите, па овакве злоупотребе често пролазе без санкција.

ЂИЛАСОВ СЕПАРАТИСТА ОПЕТ РУШИ ДРЖАВУ! Оџић позива на протест: Нови Сад и Војводина нису исто што и остатак Србије!

ФОТО: Курир

Историјат

Узурпација, бесправна градња и експресна легализација

Ђилас је око виле од 260 квадрата на Сењаку узурпирао јавну својину, земљиште од 6,5 ари, и од тога направио двориште. Двориште је опасано бетонском оградом, за коју нема потребну дозволу, и тујама. Земљиште је у власништву општине Савски венац, државе и неколико физичких лица (Закон о реституцији). Стан на тој локацији у приземљу од 104 квадрата 1998. је од С. П. купила Милица Делевић Ђилас (бивша супруга Драгана Ђиласа). Поменути стан, изнад кога је био још један спрат, био је сам на плацу. Брачни пар Ђилас је одмах почео да изводи радове на објекту, и то бесправно, због чега им је инспекција тада наложила обустављање радова.

СТРАШНО! Надрилекар Мирољуб породици младића који је преминуо након његовог ,,лечења“ ПРЕТИ КРВНОМ ОСВЕТОМ

ФОТО: Курир

Они су се на то оглушили, а 2002. Делевић Ђилас је подигла објекат спратности – приземље (провобитних 104 квм) и поткровље (додатних 95 квадрата, за које је платила накнаду за уређење грађевинског земљишта). Тако су дошли до квадратуре од 199 квадрата, а имали су могућност да користе и припадајући подрум од 17,68 квадрата. Иако је то укупно 216,68 квадрата, њима је у документацији признато 222,54 квм. Они су подигли кућу од 260,62 квм и 2006. платили легализацију за разлику квадрата од 260,62 до 222,54, односно за 38,08 квадрата. Кућу су 2006. легализовали експресно – за седам дана. После развода, вила на Сењаку је припала њиховој заједничкој деци С. Ђ. и Ј. Ђ.

Тужилаштво за организовани криминал

Нема пријаве

Курир је Тужилаштву за организовани криминал послао питања у вези са узурпацијом јавне својине, али и експресном легализацијом виле, јер је у тренутку легализације Ђилас био на челу Народне канцеларије председника државе, а из ове институције су нам поручили да „таква пријава није поднета“.

ТАЊА БОШКОВИЋ ХИТНО ОПЕРИСАНА У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ!

Такозвана косовска царина запленила српски камион с робом у вредности од 15.000 евра!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ДРАМА НА ЛЕТУ ИЗ ПАРИЗА! Малтретирао посаду, полиција и путници га једва савладали!

Државни тужилац Венецуеле: Све спремно за истрагу против Гваида

СПРЕМА ЛИ АМЕРИКА НОВИ „РАЧАК“ У ВЕНЕЦУЕЛИ?! Повод за ВОЈНУ ИНТЕРВЕНЦИЈУ могла би бити заштита Амбасаде САД у Каракасу!

(ВИДЕО) ЗАТЕКЛА МУЖА С ЉУБАВНИЦОМ У КОЛИМА, ПА ПОБЕСНЕЛА: Погледајте освету преварене супруге!

ХОРОР У АРАНЂЕЛОВЦУ! ОБОЛЕЛОГ ОД МУЛТИПЛЕ СКЛЕРОЗЕ ТУКАО СЕКИРОМ Рекао му је само: „Бато дођи, звао сам те да те убијем!“

РАСВЕТЉЕНО УБИСТВО КОЈЕ 17 ГОДИНА ПОТРЕСА ЗАЈЕЧАР! Полиција је нашла тело девојке закопано у шуми. Мештани су се престравили кад су сазнали ко је убица!

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
31°
Thu
24°
Fri
24°
Sat
24°
Sun