Printscreen
Регион

ЂЕТИЋИ, ЗАР ВАС НИЈЕ СРАМОТА: АЛБАНЦИ вам у сред ЦРНЕ ГОРЕ дижу СПОМЕНИК свом ЛАЖНОМ НАЦИОНАЛНОМ ХЕРОЈУ!

Најјужнији црногорски град добиће статуту Ђерђа Кастриотија Скендербега! Председник општине Улцињ Љоро Нрекић рекао је да би статуа требало да буде постављена на кружном току у центру града који већ носи име овог албанског националног хероја.

ЗВАЛИ СУ ГА ЂАВОЉИ АДВОКАТ, КО ЈЕ БИО ДРАГОСЛАВ ОГЊАНОВИЋ: Муж мисице Сање Папић и бранилац најмоћнијих мафијаша!

Локација се налази код зграде Општине Улцињ и за постављање споменика је већ добијена дозвола Министарства културе Црне Горе.

(ВИДЕО) ШТА ЋЕТЕ САД ДУШЕБРИЖНИЦИ! ПОЛЕТЕО ПРВИ РУСКИ МИГ 29: Ускоро ће свих шест чувати српско небо!

Ђурађ Кастриот, познат као Скендербег био је албански национални херој српског порекла, из времена отпора албанских османским освајачима и исламизацији.

УБИЈЕН АДВОКАТ ЛУКЕ БОЈОВИЋА ДРАГОСЛАВ МИША ОГЊАНОВИЋ: У пуцњави рањен и његов син, полиција ПРОГЛАСИЛА АКЦИЈУ ВИХОР!


Није био Албанац већ Србин, али…

ГДЕ СТЕ САД КОМШИЈЕ Хрвати само о својој бронзи и ништа више, а Црногорци НИШТА О СВОЈОЈ БРАЋИ

Према Гибону, Кастриот(ић)и воде порекло од старог српског братства Браниловића (Бранила) из Зете. Скендербегов деда се доселио у Јањину као српски кефалија . Скендербегов отац, Иван Кастриот, био је кнез Епира, који је држао Мат, Мирдиту и Дибер. Његова мајка, Војислава била је принцеза српског порекла из породице Трибалда (који су дошли из области данашње Македоније или из племићке породице Музака.
Иван Кастриот је био међу првима који се супротставио упадима Бајазита И , међутим, његов отпор није имао готово никакав ефекат. Султан га је натерао да плаћа данак, а да би осигурао верност арбанашких племића, Турци су одвели Ђурђа заједно са његовом браћом као таоце.

АМЕРИЧКА „ФОКА“ УБИЈАЛА МАФИЈАШЕ ПО СРБИЈИ?
Због борбе против Османлија прво га је глорификовала Католичка црква (иако је у делу свог живота био и муслиман и православац), а убрзо и словенски народи са Балкана који су га сматрали својим националним херојем.

ГДЕ СТЕ САД КОМШИЈЕ Хрвати само о својој бронзи и ништа више, а Црногорци НИШТА О СВОЈОЈ БРАЋИ
Крајем 19. века су, у недостатку албанске средњовековне државе и њених хероја из тог времена, почели са албанизацијом Скендербега и његове побуне. Скендербегова борба против Османлија, међутим, није била општи устанак становника Албаније против Османског царства. Становништво великих градова у Албанији, који су на југу припадали Османлијама, а на северу Венецији, није га подржавало док су његови борци припадали различитим етничким групама попут Албанаца, Срба (Словена), Грка и Цинцара.

(ФОТО ДОКАЗ) ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ – БОШКО ПРОНЕВЕРИО МИЛИОНЕ ИЗ БУЏЕТА
Османски војници против којих су се борили нису били Турци из Анадолије, већ локално становништво које је било вољно да се бори против припадника свог народа у редовима Скендербегових снага.
Почев од 15. века (са делима Константина Михаиловића и Мартина Сегона. Скендербег је био предмет бројних књижевних и уметничких радова. Скендербегове војне вештине су Османлијама представљале велику препреку и у многим западноевропским земљама сматран је примером борбе хришћанства против османских муслимана.

ИМАМО ЈЕДАН СВЕТИ ДУГ! Моћна порука Путина на обележевању 1030. годишњице КРШТЕЊА РУСИЈЕ!


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОДЕЉЕНО ЧАК ПЕТ ЦРВЕНИХ КАРТОНА: Хрватска после туче у базену победила Италију и освојила бронзу

(ВИДЕО) РУСИ УЗЕЛИ НАЈВЕЋЕ ЗАЛИХЕ НАФТЕ И ГАСА НА СВЕТУ: Путинов је Северни пол, МОЋ РУСКОГ ОРУЖЈА не оставља дилему!

Притворен бивши председник Јерменије: Злоупотреба власти против демонстраната

УБИЈЕН АДВОКАТ ЛУКЕ БОЈОВИЋА ДРАГОСЛАВ МИША ОГЊАНОВИЋ: У пуцњави рањен и његов син, полиција ПРОГЛАСИЛА АКЦИЈУ ВИХОР!

Извор: Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
12°
11°
Tue
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri