Printscreen
Друштво Србија

Ђаци ни ове године неће носити униформе

Упркос најавама, у већини школа у Србији ђаци ни ове године неће носити униформе. Разлози су пре свега финансијске природе, мада већина школа и родитеља сматра да би униформе, бар визуелно, прикриле социјалне разлике међу ученицима. У складу са најавама и препорукама из Министарства просвете, јагодинска фирма ,,Ангора" спремна је да прихвати поруџбине и послове израде ђачких униформи.

Јагодинска конфекција Ангора већ две и по деценије успешно шије разне врсте униформи за угоститељство, здравствене установе и школе у Србији. Нови, за сада необавезујући пропис, виде као своју шансу, али и као шансу српске текстилне индустрије.

,,Имамо обучену радну снагу, имамо и стручну радну снагу, на тридесетак људи имамо више инжењера, немамо тај проблем што се тиче кадрова уопште. Ми, као текстилна индустрија, заиста имамо добре капацитете, јер доста наших фирми извози, тако да би могли део да пребаце и на домаће тржиште“, каже Милидер Гајић, власник фабрике „Ангора“.

Са новим пословима отворила би се и могућност запошљавања нових радника, сматрају у Ангори, у којој су међу 30 запослених претежно жене.

,,Платом смо задовољни, радим већ 20 година, све је супер, услови су добри.

,,Радим овде већ десет година, задовољна сам, услови су фини“.

Конфекција Ангора је мала породична фирма, али са изузетним искуством стеченим у пословима са познатим светским фирмама, као што су Кока-Кола, Цептер и познати ланци хотела. Иако је специјализована за израду радне конфекције, дакле и ђачких униформи, овде се шију и изузетно квалитетна одела, капути и врхунска текстилна галантерија.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Путинова Јединствена Русија отвара универзитет за чланове странке

Кинески Хуавеи представио чип ,,бржи од Епла и Самсунга“

НАТО признао: ,,Не бисмо издржали руски напад“

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
28°
Sat