Pixabay
Друштво Србија

ЂАЦИ ЋЕ БИТИ „ОФЛАЈН“ НА ЧАСОВИМА: Да ли школе у Србији уводе ОМЕТАЧЕ СИГНАЛА?

У Србији је чак 87 одсто родитеља за забрану мобилних телефона у школама, показује истраживање Министарства за туризам, трговину и телекомуникације. По нашем закону, коришћење мобилних телефона на часу спада у теже повреде обавезе ученика, али у пракси овакве повреде дешавају се често.

Готово да не постоји дете које нема телефон али, да ли је неопходно користити га у школи? Злоупотребе попут преписивања на часу, снимања наставника, исмејавања вршњака на друштвеним мрежама нису новост.

(ФОТО) СЛАВИ, СРБИЈО! Ма, ви сте наше НАЈВЕЋЕ хероине! Српске одбојкашице у финалу Светског првенства!

Овај проблем је донекле решила ОШ „Јосиф Панчић“ у Београду, која у складу са законом и правилником школе, већ две године спроводи забрану коришћења мобилних телефона.

– Ми смо имали огроман проблем око мобилних телефона који су постали проблем у свакодневном раду. Морали смо да реагујемо, да направимо један договор са родитељима који ће они потписати, где смо обавестили да се мобилни телефон користи само на одмору, односно после наставе – каже за РТС Милан Бајић, директор ОШ „Јосиф Панчић“.

БЕОГРАДСКИ ВИДОВЊАК ЈОЈ УНИШТИО ЖИВОТ Лечио ме сексом док ме муж чекао испред!

Pixabay

У случају кршења забране, наставник има право да детету одузме телефон који завршава код директора. У ОШ „Дринка Павловић“, то није довољно, па директор предлаже конкретне мере.

СЛУЧАЈ РОБИЊЕ ПОТРЕСА ОБРЕНОВАЦ! Милена и Ненад намамили сиромашну девојку (28), одузели јој телефон ПА ЈЕ ДРЖАЛИ У ЛАНЦИМА! Хорор трајао више од годину!

Увести ометаче за мобилни сигнал

– У закону пише да се мобилни не може користити на часу, ако те ствари не дају резултате какве смо очекивали, а то је да уведемо оно што је нормално у свим другим земљама – то су ометачи за сигнале – рекао је Јоле Булатовић, директор ОШ „Дринка Павловић“.

КРВАВИ ОБРАЧУН У КРУШЕВЦУ! Тешко рањен младић, УПУЦАН У СТОМАК И НОГУ!

Нашој деци се не може забранити оно што је свима доступно – порука је Министарства за туризам, трговину и телекомуникације.

Татјана Матић, државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација каже да жели да напоме да нису ни за какве ригорозне мере и да уколико треба уводити неке забране, пре свега морамо испитати све предности али и неке мане евентуалних забрана.

ДВОЈИЦА НА СМРТ ПРЕТУКЛА ЧОВЕКА ДРВЕНИМ МОТКАМА, А ТРЕЋИ ОСВЕТЉАВАО МОБИЛНИМ ТЕЛЕФОНОМ! 

– Оно што напомињемо као важно јесте да мобилни телефони и други дигитални уређаји не треба ни на који начин да ометају процес наставе, напротив, они треба да буду саставни део образовног процеса – рекла је Матићева за РТС.

УЖАСНА НЕСРЕЋА У КРАСНОДАРУ! Срушио се авион, ТРАГА СЕ ЗА ПИЛОТИМА!

О овој забрани се посебно говори након тога што су француски основци у нову школску годину кренули без мобилних телефона.

(ФОТО) ОВО ЈЕ МОНСТРУМ ИЗ БЕРАНА! Силовао дечака, задавио га кошуљом, па га БАЦИО У ЛИМ!

МЛАДИЋ ПРИЗНАО СИЛОВАЊЕ И УБИСТВО БУГАРСКЕ НОВИНАРКЕ: Нисам намерно, НЕ МОГУ ДА ВЕРУЈЕМ ШТА САМ УРАДИО!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТУГА У ЛИПНИЧКОМ ШОРУ! Сретен пао са куће у изградњи и ПОГИНУО НА ЛИЦУ МЕСТА!

НЕВИЂЕНА ПРОМЕНА Револуција на Вимблдону, НИШТА више неће бити као пре! Новак, Роџер и Рафа ван себе од узбуђења!

АМЕРИЧКА АМБАСАДА ДОДИКУ ПАКУЈЕ ЗАТВОР: По сваку цену желе да спреча да преузме дужност у Председнишзву БИХ!

СПРЕЧАВА РАК И ПРОПАДАЊЕ КОСТИЈУ, СКИДА КИЛОГРАМЕ: Ово је најздравији корен на свету, а кошта само 150 динара!

(ВИДЕО) СЛАВНА ГЛУМИЦА ИЗБАЧЕНА ИЗ АВИОНА: Правила хаос и нападала путнике!

УХАПШЕН РЕКЕТАШ У НОВОМ САДУ: Од човека изнудио 6.000 евра!

Извор: Republika/RTS

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu
20°
Fri