Youtube
Свет

ДИЗЕЛАШИ ОСТАЈУ, РЕВОЛУЦИОНАРНО РЕШЕЊЕ СТИЖЕ ИЗ БОША: Ауто-индустрија више неће бити иста, САД СУ У ФРЦИ БЕНЗИНЦИ!

Компанија Бош тврди да је пронашла начин да спречи нестајање дизел мотора из ауто-индустрије.

Један од најштетнијих нуспродуката рада дизел мотора су азот-оксиди. Због нових ограничења емисија ових гасова, која ће ступити на снагу 2020, произвођачи аутомобила принуђени су да размишљају о укидању дизелаша.

ПОСЛЕ ХАПШЕЊА РАДНИЦЕ ИЗ КОЛАРА КОД СМЕДЕРЕВА: Осумњичена (41) да је кафом отровала троје колега јер су је у фирми оговарали због ових ствари?!

Да дизел мотори можда ипак имају будућност у ауто-индустрији, наговестио је Фолкмар Денер, први човек компаније Бош, једног од највећих снабдевача аутомобилских компанија деловима и компонентама.

Денер је на редовној годишњој конференцији за медије открио да је Бош направио „одлучујући пробој у дизелској технологији“.

(ВИДЕО) ЦРНОГОРЦИ КОПАЛИ ТУНЕЛ, ПА СЕ ШОКИРАЛИ: Због оног што су пронашли, одмах стопирали радове

Он је објаснио да нова технологија омогућава да дизел мотори емитују свега 13 мг азот-оксида по км. То је значајно мање од актуелног дозвољеног лимита који износи 168 мг, као и од новог ограничења од 120 мг које ће ступити на снагу 2020. године.

Детаљи нове технологије нису прецизирани, али наводи се да она представља комбинацију унапређене технологије убризгавања горива и новоразвијеног система управљања ваздухом који се користи за рад мотора, као и интелигентног система управљања температуром мотора.

КОНАЧНО ПАЛЕ МАСКЕ: Кларк открио план Амера за Балкан

Бош посебно истиче да је смањење емисије азот-оксида постигнуто унапређењем постојећих система и технологија и да нема потребе за уградњом додатних компонената које би повећале трошкове производње.

Такође, према речима првог човека компаније, ова технологија неће значајније утицати на пораст потрошње горива.

Денер је рекао да он и челници компаније верују да ће дизел мотори опстати у аутомобилма и у будућности, барем до момента док возила на електрични погон не почну да се масовно производе.

Бош је саопштио да је нова технологија заснована на компонентама које су већ доступне у ауто-индустрији, што значи да практично може одмах да се примењује.

У АУСТРАЛИЈИ ПРОНАЂЕНА ЧЕТИРИ КОФЕРА С ДОКУМЕНТИМА МИЛАНА НЕДИЋА! Оно што у њима пише могло би да ПРОМЕНИ ИСТОРИЈУ!

Фолкмар Денер је позвао и на већу транспарентност око утврђивања емисија угљен-диоксида, нарочито када је реч о електричним аутомобилима, како би возачи имали реалну слику о томе колико њихова возила заиста утичу на климатске промене.

Босцх је једна од компанија која је посредно учествовала у Волксwагеновом дизелгејту, захваљујући компонентама које је производила за потребе немачког ауто-гиганта.

ИЗГУБИЛА ВЕРУ У ЉУБАВ Наташа Беквалац: Никад се више нећу удати

Иако никад нису признали да су учинили нешто погрешно у вези са дизел скандалом, компанија је на крају платила око 330 милиона долара због учешћа у овој афери.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НЕВЕРОВАТАН ПРЕОКРЕТ! НОВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА У КУЧЕВУ: Син убио оца Срећка, мајка и брат ништа нису знали?!

КРЕЋЕ ИСТРАЖИВАЊЕ Срби ће коначно знати колико им је нашкодило НАТО бомбардовање

Хрватска најављује истрагу против Шешеља

ВУЛИН ВЕРУЈЕ У ПРАВДУ: Закаснело хапшење Дудаковића прилика да се каже ИСТИНА О ЗВЕРСТВИМА ПЕТОГ КОРПУСА!

Русија је уништила оно што је Западу било најважније

Стефановић о ликвидацији у Јужној Африци

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon